Ares Opublikowano Czwartek o 19:06 Autor Opublikowano Czwartek o 19:06 Dziś model został oblatany z nowym płatem. Oblot został dokonany na lotnisku w Przylepie . Model lata bardzo dobrze i właściwie tak samo jak przed kraksą z tą rożnicą ,że płat jest sztywniejszy więc czuć to w locie szczególnie jak się wykonuje ostrzejsze manewry. Pogoda była znakomita , wykonałem 10 lotów. Krystian odnośnie parametrów transformatora to naprawdę nie wiem: dostałem od ojca stary bez specyfikacji , chyba nawet jest na 24V , nie wiem zupełnie . Ale do cięcia to nie ma znaczenia ma grzać drut i tyle. Podejrzewam ,że kilka Amperów wydajności musi mieć. 21 godzin temu, CrazyTomas napisał: Ala ja napisałem, że te koła są wg mnie za małe! Za małe? No co ty, to już do takiego modelu wyglądałoby dziwnie gdybym dał większe no i opory też wzrastają. Takie moim zdaniem są optymalne i dają radę podczas startów z lotniska trawiastego nawet miejscami niezbyt równego. 2 1
Ares Opublikowano Czwartek o 22:05 Autor Opublikowano Czwartek o 22:05 48 minut temu, arek1989 napisał: fajne miejsce do latania Dzięki , to lotnisko Aeroklubu Ziemii Lubuskiej w Przylepie / k. Zielonej Góry. Miejsce jest doskonałe ale żeby nie bylo tak kolorowo w sezonie letnim latają również paralotniarze wykonując loty widokowe i czasem ustawiają się tak blisko nasze strefy ,że nie da się latać. Praktycznie weekendy latem odpadają. Najlepiej przyjeżdżać w tygoniu wczesnym popołudniem wtedy jest spokojnie.
Ares Opublikowano Piątek o 18:06 Autor Opublikowano Piątek o 18:06 Dziś polatane u mnie na lotnisku bez podwozia. Model bez dodatkowego oporu i masy w postaci goleni podwozia i dużych kół lata znacznie szybciej i bardziej żwawo . Ma własności lotne troszkę podobne do modeli aircombat ACES . Można sobie na dużej prędkości polatać a długie szybkie przeloty nisko nad ziemią w połączeniu z dźwiękiem silnika dają niesamowitą frajdę. Silnik pracuje pięknie a nadmiar mocy wystarcza do wykonywania podstawowych figur akrobacji z lotem plecowym włącznie. Także jest potencjał i mam nadzieję jak najwięcej latać jak tylko pogoda pozwoli. Wiadomo ,że małe modele wymagają spokojniejszej pogody od tych ogromnych ale to nic , w przeciętnych warunkach i przy niezbyt silnym wietrze model (i jego pilot) dają radę😉 1
Piotr33 Opublikowano Piątek o 22:23 Opublikowano Piątek o 22:23 Mam Młodego Technika z planami tego modelu. Już po wcześniejszych Twoich postach pomyślałem o budowie. Chyba czas na realizację. 1
Ares Opublikowano Piątek o 23:59 Autor Opublikowano Piątek o 23:59 1 godzinę temu, Piotr33 napisał: Mam Młodego Technika z planami tego modelu. Już po wcześniejszych Twoich postach pomyślałem o budowie. Chyba czas na realizację. Buduj , bo naprawdę warto. Ja już rozmyślam o budowie El Easy w wersji pod silnik 7,5cm czyli około 160cm rozpiętości. Myślę ,że też będzie dobrze latał.
Rekomendowane odpowiedzi