paweln7 Opublikowano wczoraj o 18:34 Opublikowano wczoraj o 18:34 Witam W dniu 18.03.2024 o 20:30, jarek996 napisał: Pisalem juz kiedys, ze WARIAT ? Tak pisałeś 😃 Nowy projekt czas zacząć na razie kopyto kabiny CDN 1
jarek996 Opublikowano wczoraj o 20:18 Opublikowano wczoraj o 20:18 1 godzinę temu, paweln7 napisał: Witam Tak pisałeś 😃 Nowy projekt czas zacząć na razie kopyto kabiny CDN Jestes jednym z nioewielu na forum , ktorzy buduja modele szybciej, niz ja jezdze rowerem 😂 1
paweln7 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu Witam Znalazłem w szafie taki motorek, więc postanowiłem zbudować sobie taki samolocik Ale coś mnie tknęło i pogrzebałem głębiej w szafie i znalazłem takie cuś wiec stwierdziłem że ten będzie lepszy dwa garnki do dzbanka to lepiej niż jeden garnek A tak na poważnie to kiedyś kupiłem niedokończony projekt P-47D o rozpiętości 2,4 m dokładnie taki sam jak miałem i sprzedałem , Zaczynamy potrzebna będzie mi rura laminatowa więc trzeba było ją sobie zrobić kadłub przy przeróbce z wersji D na M wymagał rozsunięcia skrzydeł o 27cm po przez dorobienie centropłata pozbawieniu kadłuba garba żeby był jakiś dostęp do kadłuba ( wcześniej był po zdjęciu skrzydła ) a po dorobieniu centropłata i wklejeniu go na stałe do kadłuba podjąłem decyzje o odcięciu górnej części kadłuba , aby utrzymać sztywność kadłuba w wycięte miejsce w kadłubie wkleiłem wręgę ze sklejki 3mm co zamknęła i usztywniła kadłub . CDN 2
Rekomendowane odpowiedzi