Corbi Opublikowano Wtorek o 16:52 Opublikowano Wtorek o 16:52 Witam, zakupiłem swój pierwszy model latający, żeby zobaczyć czy się wciągnę. Padło na Chińskie quidi560.... Dzisiaj przesyłka do mnie dotarła, podladowalem baterie, złożyłem wszystko i muszę przyznać, że jak na pierwszy raz z czymkolwiek co lata, buzia mi się uśmiechała hahah wracając do tematu.... W zestawie bateria 3.7v 500mAh. Warto ładować do niego 3.7v 1000mAh? Wydaje mi się, że jeżeli chodzi o masę to nie powinno być w jego przypadku problemem, bo zauważyłem, że startuje bardzo szybko, więc lekkie dociążenie chyba nie powinno przeszkadzać, ewentualnie zdejmę kółka, żeby odjąć trochę masy, a wolałbym jednak pojemniejsza baterie. Co o tym myślicie? Ja kompletnie zielony w tych tematach.
zbjanik Opublikowano Wtorek o 17:00 Opublikowano Wtorek o 17:00 A nie masz jakiegoś filmiku ze swoich lotów? Jak nie to chociaż zdjęcie jakieś- chętnie zobaczyłbym co to za model.
Corbi Opublikowano Wtorek o 17:40 Autor Opublikowano Wtorek o 17:40 Messenger_creation_BBADE008-E5AB-4902-8B3D-47C77885C74D.mp4 Dziewczyna z kuzynem nagrali pierwszy start i lądowanie, ale zasłoniłem niestety.... Oczywiście z żyroskopem aktywnym 🙂 Taki model 50cm rozpiętości, wydaje mi się jak na naukę i złapanie bakcyla to dobry wybór i tani przede wszystkim. Chciałbym żeby jakoś dłużej można było się pobawić na jednym ładowaniu. A doszło jeszcze jedno pytanie.... Pilot/aparatura, nie wiem jak się to nazywa.... Zaczął po kilku minutach pikać raz za razem, pomyślałem, że w mrozie pewnie bateria krócej trzyma i się rozładowała, ale weszliśmy do domu i kuzyn ma jakieś takie urządzenie, które pokazuje stan baterii i jej wartości i okazało się, że miała 60 procent jescze i trochę zgłupiałem o co mogło chodzić. Co takie regularne nieustające pikanie może oznaczać? 1
arek1989 Opublikowano Środa o 08:39 Opublikowano Środa o 08:39 1. Fatalne miejsce do latania. Oczami wyobraźni widzę tę kolizję z linią elektryczną. 2. Ile waży model, ile waży bateria 500mAh, ile waży bateria 1000mAh? 3. 1s 1000mAh są na tyle tanie, że żal nie spróbować.
Corbi Opublikowano Środa o 09:43 Autor Opublikowano Środa o 09:43 Wiadomo, docelowo nie będzie tam latane, kuzyn chciał po prostu zobaczyć model i chwilę się tam pobawilismy. Do oblotów mam cudowne miejsca przed domem.... Mieszkam nad Wisłą i przed sobą mam całe pasy szerokich łąk, do wyboru do koloru 🙂 Właśnie nigdzie nie mogłem znalezc wagi pojemniejszej baterii. Ona jest montowana do Chińczyka jakim jest quidi580, więc po prostu tak jak radzisz, pozostanie mi zamówić i sprawdzić. Waga modelu z kółkami, bez baterii to 82g, a bateria 500mAh to dodatkowe 12g. Tak pokazuje waga.
arek1989 Opublikowano Środa o 09:54 Opublikowano Środa o 09:54 1s 1000mAh to będzie jakoś 22g. https://pl.aliexpress.com/item/1005007304797061.html Do przeżycia. Będzie latać.
Corbi Opublikowano Środa o 10:18 Autor Opublikowano Środa o 10:18 No to git, będzie dłuższa zabawa, a jak się poczuje pewniej w lataniu i będę miał więcej godzin przelatanych to i tak będzie wymiana na coś ciekawszego i większego, zapewne jakiś motoszybowiec, podobają mi się 🙂
Rekomendowane odpowiedzi