Marek24 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Witam Dzisiaj doszła do mnie paczka z długo wyczekiwanym silnikiem DLE-111 :jupi: Za kilka dni filmik z docierania (czekam na śmigiełko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Oczywiście zaraz się pojawi pytanie: gdzie, co, jak, za ile? i takie tam. Się przygotuj do odpowiedzi :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki19944 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Gdzie, za ile ? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek24 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Silnik był zakupiony w sklepie http://www.cyclonetoy.com/ koszt tego silnika wraz z tłumikami, przesyłką oraz opłatami to 2700zł. Na paczkę czekałem 6 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Dziekujemy za informację :* i życzymy miłych Świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek24 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Dzisiaj odbyło się pierwsze odpalenie silnika Jako, że jest to nasz pierwszy silnik benzynowy, mam kilka pytań. Jaka musi być przerwa na świecach? Jak długo go docierać? A może jakieś przydatne wskazówki? Oto kilka zdjęć, jutro wstawię filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek24 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Krótki filmik z docierana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Dzisiaj odbyło się pierwsze odpalenie silnika Jako, że jest to nasz pierwszy silnik benzynowy, mam kilka pytań. Jaka musi być przerwa na świecach? Jak długo go docierać? A może jakieś przydatne wskazówki? Też mam silnik podobnej wielkosci bo DL-100 z wyglądu ma tylko inna piaste śmigła . -Przerwa na świecach od 0.38mm do 0.50mm , po zakończeniu docierania ,słyszałem że dobrze jest wymienić świece na NGK CK-6 - Docierać na oleju mineralnym w proporcji 32:1 i wypalic około 8-15 litrów. Ja docieram na Castrol 2T lub Super TT ,później przejśc dopiero na olej syntetyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek24 Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Przerwę na świecy ustawialiśmy 0.40mm (Przy pierwszym odpaleniu, z powodu chwilowego braku szczelinomierza, Jano ustawił tak na oko, I nie pomylił się nawet o setną mm :shock: ) A silnik wypalił dopiero ok 1 litra Ciekawi mnie dlaczego docierać na oleju mineralnym a nie syntetyku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Ciekawi mnie dlaczego docierać na oleju mineralnym a nie syntetyku? Bo producent tak zaleca a jak szef każe to tak musi być :lol2: A tak na serio , to zapewne chodzi o grubosć filmu smarujacego i zapewnienie odpowiednich warunków podczas docierania . Ja swojego docierałem sprawdzając temperature i nawet chwilowe podkręcanie powoduje szybki wzrost temperatury więc narazie niech chodzi tylko na wolnych obrotach , od 3 zbiornika możesz trochę zwiększać ale do 1/4 obrotów , po 5 litrach 1/2 gazu itd . Jak masz termometr na podczerwień to ci ułatwi sprawe . Nie dopuść do osiagniecia 130 stopni , podczas docierania odpowiednia temp to 80-110 stopni . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Pytam z ciekawości, jaki jest koszt samego silnika - bez opłat i przesyłki. Interesuje mnie cena sklepowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7503&Product_Name=DLE-111_111cc_Gas_Engine_11.2HP/7500RPM 570 $ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Przerwę na świecy ustawialiśmy 0.40mm (Przy pierwszym odpaleniu, z powodu chwilowego braku szczelinomierza, Jano ustawił tak na oko, I nie pomylił się nawet o setną mm :shock: ) A silnik wypalił dopiero ok 1 litra Ciekawi mnie dlaczego docierać na oleju mineralnym a nie syntetyku? Dlaczego na mineralnym? Wielokrotnie było to wyjaśniane.Poszukaj na forum.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek24 Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Stara cena 490usd ale nie jestem pewny czy się nic nie zmieniło. Będę zamawiał tam kilka silników więc się zapytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek24 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Ciąg dalszy docierania silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.