Marcin Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Wkur.... mnie, że JETI używa starego Mini USB jako kabel danych i ładowania. Tak, wiem, jest jeszcze dolne ładowanie ładowarką 12V ale czasem wygodniej i łatwiej dorwać kabel USB-C niż szukać ładowarki. Do rzeczy... W radiu siedzi pakiet 1S2P - wnioskuję po napięciu i pojemności. Więc balansowanie odpada. Mój pomysł - w aparaturze zamontować gdzieś małą płytkę ładowania 1S zasilaną z 5V, wyciągnąć w obudowie gdzieś małe gniazdo USB-C TYLKO do ładowania i wpiać się do wtyku akumulatora. W ten sposób mógłbym ładować przez USB-C. Zastanawiam się tylko, czy takie wpięcie się równoległe ładowarką do pinów aku nie narobi jakiegoś zamieszania w samej aparaturze i jej układzie ładowania...
robertus Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Nie lepiej wstawic nowe gniazdko usb-c?
Marcin Opublikowano 37 minut temu Autor Opublikowano 37 minut temu Tam gniazdo USB jest jako jeden z elementów płytki drukowanej wraz z 2 przełącznikami. Za dużo pierdzielenia się.
robertus Opublikowano 17 minut temu Opublikowano 17 minut temu Myślałem, żebyś obok gdzieś to wkleił, usb to tylko 4 kabelki. podłączysz do istniejącej płytki i voila.
Rekomendowane odpowiedzi