kwi@tek Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja Cześć wszystkim, zakupiłem ten model i zastanawiam się nad silnikiem benzynowym do niego producent zaleca 20 CCM ,czy to nie za mało? Miał ktoś doświadczenie z tym modelem, dodam iż korzystam z lotniska z pasem trawiastym a loty mają być rekreacyjne 1
kwi@tek Opublikowano 9 Maja Autor Opublikowano 9 Maja Z powodu braku odzewu zakupiłem rcgf 26 ccm zobaczymy co z tego wyjdzie.Model dotarł do mnie postaram się zrobić relację z budowy i oblotu modelu 2
kwi@tek Opublikowano Środa o 07:49 Autor Opublikowano Środa o 07:49 Powoli zaczynam kompletować wyposażenie,na początek poprawiam troszkę fabrykę, powklejałem wzmocnienia w kadłub . Zmienię również koła na kavan pompowane, są lżejsze od oryginału no i miękciejsze.Orginał twardy jak kamień.Również zbiornik wymieniam na przezroczysty. 4
kwi@tek Opublikowano Czwartek o 15:08 Autor Opublikowano Czwartek o 15:08 Dziś ciąg dalszy, zamontowanych wstępnie zbiornik ,wklejone stery oraz zdobione podwozie poniżej kilka fotek z dzisiejszych prac 4
meken Opublikowano Czwartek o 23:05 Opublikowano Czwartek o 23:05 Marcin a jak buda ? Bananówa czy względna ta sklejka ? Spalinka więc z doświadczenia bym delikatnie wzmocnił i bezwzględnie rzadką żywiczką.
kwi@tek Opublikowano Piątek o 03:16 Autor Opublikowano Piątek o 03:16 Piotrek jak na chińczyka myślę że całkiem spoko,nie jest zrobiony ze skrzynek po bananach, sklejka to kanapka składająca się z dwóch sklejek 3 warstwowych a w środku balsa,domek na silnik zabezpieczony z fabryki przed benzyną , oczywiście poprawię to po swojemu 😜 1
kwi@tek Opublikowano Piątek o 17:03 Autor Opublikowano Piątek o 17:03 Dziś udało się wkleić lotki i klapy w skrzydła,oraz oświetlenie.Oczywiscie nie mogło zabraknąć pilota Donalda 😁, ktoś tym będzie musiał latać 😜.Nie wiem czy odkryłem Amerykę ale oszklenie kabiny wkleiłem na taśmę żelową dwustronną .Na moje rewelacja, oczywiście dla spokojnego snu dodałem kilka wkrętów zabezpieczonych Ca . Udało się zamontować wlew paliwa i wyłącznik zasilania . Poniżej kilka fotek z dzisiejszych prac 3
meken Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Idziesz jak burza z montażem Szybka docierka i czekam na info o oblocie
Rekomendowane odpowiedzi