CrazyTomas Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Od razu zaznaczam, że ten temat jest dla jaj... Dzisiaj zdarzyło mi się, że usłyszałem kontrolera który literował R jak Ringo. 4 imiona 4 nazwiska rozpoznawalne powszechnie, to już prawie 1/3 alfabetu ICAO. A powstawał on w czasie gdy dla decydentów gwiazdą był Enrico Caruso z patefonu z tubą na korbę (kto oglądał film Fitzcarraldo ten wie). Przeto wzywam Was koledzy do czynu i nazwania pozostałych literek od gwiazd rocka. Z M i C jest kłopot, bo czy nazwisko Paula ma patronować M czy C?
Vesla Opublikowano Sobota o 14:51 Opublikowano Sobota o 14:51 ICAO został opracowany żeby zmniejszyć możliwość pomyłki w zrozumnieniu komunikacji w chwili gdy są jakieś problemy na łączach. Papa jest lepiej rozumiany niż Paul. Alfa lepiej niż Axel. Nie. Ja zostaję przy oryginalnym. 1
Andrzej68IX Opublikowano Niedziela o 10:33 Opublikowano Niedziela o 10:33 Aż mi wstyd, dopiero teraz "po Wiesławie" zakumałem o co chodzi. 1
CrazyTomas Opublikowano Niedziela o 13:20 Autor Opublikowano Niedziela o 13:20 Mnie też wstyd za wpis z 6 czerwca, że nie zakumałeś od razu o co chodzi. A własnym dzieciom wpajałem (córka zajęła się literaturą na poważnie) "Autor ma się męczyć tak długo, żeby Czytelnik nie musiał" 1
Rekomendowane odpowiedzi