robas69 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Cześć, ponieważ mam ciągle problemy ze zwarciem pomiędzy domofonem na ogrodzeniu, a panelem w domu, pomyślałem o rozwiązaniu radiowym, byle by miał możliwość uruchomienia elektrospustu. Macie jakieś doświadczenia w tej materii?
Bodzioch Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca Może prościej wymień jak jest taka możliwość stary przewód na żelowy ziemny. 10 żył x 0,5mm to 6zł. Na allegro jest dużo video domofonów bezprzewodowych od 100 zł do tysiąca. Montowałem video domofony u znajomych ale przewodowe i działają , nie wiem jak jest z bez przewodowymi. Moduł kamery przy bramce ma wbudowany akumulator który trzeba ładować co jakiś czas.
robas69 Opublikowano 14 Lipca Autor Opublikowano 14 Lipca Cześć Andrzej, tutaj jest problem bo przewód jest w gruncie, w rabacie i pod nawierzchnią. Nie da się wciągnąć i przeciągnąć nowego.
a74BACK Opublikowano Środa o 22:21 Opublikowano Środa o 22:21 Z doświadczenia wiem, że bezprzewodowo to działa g... Ja bym sprawdził które żyły są sprawne i szukał czegoś przewodowego z transmisją cyfrowa na 2, czy 3 żyly
young Opublikowano Czwartek o 06:53 Opublikowano Czwartek o 06:53 Nie ma to jak dobry kabel. Na jesień rozkopać. Wymienić . Pracy w ciul, ale na lata. Ja tak zrobiłem namęczyłem się bo jeszcze kostka , przewiert ale kabelki są . :)).i działa . 1
robas69 Opublikowano Czwartek o 07:44 Autor Opublikowano Czwartek o 07:44 Cześć, pewnie tak się skończy;-(
Rekomendowane odpowiedzi