Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam modelarzy RC. Planuję zbudowanie modelu RC Lublin XIII  w skali 1:10 wersja hydro. Przygotowuje się do tego projektu ponieważ mieszkam blisko Pucka i chciałbym jeśli mi się uda zrealizować plany zbudowania modelu w tej skali z pływakami na kolejne święto Zaślubin z Morzem w Lutym  2027 ( ewentualnie 2028 ) . Wybrałem ten model ze względu na flotę powietrzną wykorzystywaną w latach 20-30 w Morskim Dywizjonie Lotniczym  ( w Pucku ) Jeżeli ktoś posiada takie plany będę wdzięczny ( jestem gotów zakupić te plany )  . Wiem że są plany w skalach 1 : 5,5 . Może ktoś ma doświadczenie  w zeskanowaniu takich planów do skali 1:10 . Czekam pilnie na odpowiedź. Czas mija więc tym bardziej będę wdzięczny za jakieś wiadomości.

Opublikowano

Plany znajdują się w Historiach Puckich nr 6 i zeszycie Samolot po Polsku 06 Lublin R-XIII wersje morskie. Plany wymagają przeskalowania do odpowiedniego rozmiaru, ale to mogą zaoferować zakłady zajmujące się reklamą.

Opublikowano

Drodzy modelarze gdzie mogę dostać plany Lublina R XIII w skali 1:5,5 i plany pływaków do modelu hydro. Czytałem , że ktoś posiada takie plany w wersji elektronicznej. Jestem zainteresowany tymi planami i nawet mogę zapłacić rozsądną cenę za te pliki. Pilnie czekam na wiadomość w tym temacie i z góry dziękuję.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.