MironRC Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Panowie, czy miał ktoś do czynienia z kablem uczeń trener w DX6i? mam możliwość podłączenia ale nie wiem jaki kabel. Poproszę o radę.
Ładziak Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Teoretycznie mini jack mono, ale stereo też działa.
Andych Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zwykły kabelek dwużyłowy, najlepiej żyła w oplocie, z zarobionymi jack`ami 3.5mm mono.
alchemique Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Czy takim kablem mozna tez polaczyc radio JR DSX 9 i graupnera MX16?
MironRC Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2009 ten kabel dostane w sklepie elektrycznym? będzie to działało? :wink:
zzradek Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 alchemique, to już kwestia //uda się albo się nie uda//. Sądząc po tym że JR i Graupner robią teraz takie same radia, to jest spora szansa. Ale ja bym najpierw sprawdził oscyloskopem co pojawia się na wyjścu trenera w obu radyjkach. Chodzi o polaryzację sygnału i polaryzację samych impulsów. Jeśli to się zgadza, powinno działać.
meteor Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Czy takim kablem mozna tez polaczyc radio JR DSX 9 i graupnera MX16? Ja łączyłem JR X-3810 i MX+12, działa be zarzutu MironRC, kabel powinieneś dostać w sklepie elektrycznym albo tam gdzie mają głośniki. Ja miałem taki kabel jak kupiłem głośniki, łączy subwoofer z komputerem.
MironRC Opublikowano 2 Września 2009 Autor Opublikowano 2 Września 2009 Panowie, odświeżam temat, sprawa wygląda następująco: podłączam dwie aparatury DX6i kablem wyżej wymienianym. Wszystko jest ustawione jak w instrukcji czyli rewersy, dual itd tak samo i nie działa trener, tzn jedno radio tylko reaguje. Co jest nie tak?
Andych Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 Wiem, że to zabrzmi dziwnie, ale sprawdź ten kabel, a konkretnie wtyczki, to musi działać. Co prawda nie na dwóch DX6i, ale na DX6i jako master i DX7 uczyłem kolegę latać, on na DX6i oddawał mi kontrolę jak czuł się zagrożony, trochę na opak, ale się nauczył i motywację miał większą. Spinałem również DX7 z DX5e i też wszystko działało bez problemu. Pamiętaj, aby włącznikiem uruchamiać tylko radio master, a drugie włączy się samo po wetknięciu kabla.
MiQ27 Opublikowano 2 Września 2009 Opublikowano 2 Września 2009 jedno radio tylko reaguje. Co jest nie tak? A ile jest włączonych ? W JR-ach włącza się tylko nadajnik instruktora, nadajnik ucznia ma być wyłączony - dopiero włożenie wtyczki załącza go w trybie ucznia.
MironRC Opublikowano 2 Września 2009 Autor Opublikowano 2 Września 2009 właśnie próbowałem i nic, a przecież powinno działać. EDIT: DZIAŁA!!! DZIĘKUJE!!
Adam_Max Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam Właśnie kupiłem aparaturę Spektrum DX6i w sklepie w Sosnowcu. Sprzedali mi również interfejs jako "prawdopodobnie działający" a jak nie działa to mogę wymienić. Jednak po zapoznaniu się z instrukcją wyszło na to że interfejs jest przeznaczony tylko do DX7. Na stronie producenta interfejsu znalazłem rozrysowane schematy do różnych aparatur. Jednak jest tylko do DX6 a do DX6i nie ma i stąd moje pytanie czy zamiana masy z sygnałem w DX6i również wystarczy. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.