maruta82 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Co o tym sądzicie czy będzie to dobry wybór po easy glider chciał bym poszybować w termice jak i ostro polatać w akrobatyce. http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=8653 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Na moje za drogi model jak na tą jakość. Na zbocze płat kryty folią się nie nadaje - podrze się raz dwa. Ja bym go za tą cenę nie kupił nawet gdyby kosztował 300zł Za 400zł można mieć sporo lepszy model - Blejżyka czy Modellotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Ostre akro i termika w jednym.. ciężko będzie to połączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Myślę że płat fornirowy - da radę w termice i akrobacji ;-) ale nie kryty folią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruta82 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Marcin, Marcin ty masz jeszcze tego GEM-a z top model jak on sobie radzi w powietrzu bo jestem ciekaw.Sory że zadaje pytanie trochę i innej beczki.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Za 5 stówek kupujesz 2m Fregatę z Modellotu, silnik Keda 22-20L i regiel 30A. Silnik i regiel w chinach;) I jeszcze zostanie (silnik - 20$, regiel - 15$, model 360zł). W tej konfiguracji, ze smiglem 11x6 leci w górę jak wściekły. Pytaj kolegi Jakuban - on ma dokładnie taki set. EDIT: W termice Fregata lata. Sam widziałem;) Co do akro - do akro (szybowcowej) model musi być ciężki i szybki. W termikę raczej lakki. Połaczyć to, będzie naprawdę ciężką sprawą, do akro lepiej zbudowac cos na zasadzie Mini Toons'a czy YodAtun'a. Choć te dwa ostatnie, to raczej na zbocze, ale i z holu / gumy cos wykręcisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczas Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Co o tym sądzicie czy będzie to dobry wybór po easy glider chciał bym poszybować w termice jak i ostro polatać w akrobatyce. www.kwarcinski.com Polecam Falkona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruta82 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Falkon fajny ale 250dolarów dość sporo a gdzie reszta hmm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczas Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 250 dolarów ? Ja za swojego płaciłem 650zł (wersja bez klap) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dp Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Nie wiem jak opanowałeś tego EG, ale przesiadka na Falkona to będzie krok milowy. Ja po 6 miesiącach latania EG kupiłem Gem-a (z usterzeniem motylkowym nic mi się nie dzieje, tylko trzeba go dobrze skleić). Weź pod uwagę, że Falkon jest całolaminatowy, jeżeli go uszkodzisz to naprawa będzie dość ciężka a model do wolnych nie należy i raczej błędów nie wybacza. Model 2m rozpiętości to raczej z klapami, chyba że masz duuużo miejsca do lądowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 GEM to swietny model. Moznaby rzec ''all rounder''. Jesli chcesz, to mozemy sie kiedys spotkac, to go sobie zobaczysz jak wyglada itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kankrz Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Andromeda z Art Hobby (PL). Model 2-metrowy, lata swietnie na zboczu i w termice, duzy zakres predkosci lotu. Konstrukcja jest mocna , plat styro/fornir - bardzo wytrzymaly. Kadlub laminat + rurka weglowa, pelne stateczniki. Model duzo wybacza ale potrafi tez krecic akrobacje. Mala predkosc ladowania. Wady : malo miejsca w kadlubie , konieczne miniserva , pakiet 3s - 2Ah. Jesli na zbocze to raczej wersja V - dluzej wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.