marcinx00 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 kupiłem taki panel http://modele.home.pl/product_info.php?products_id=6805 i nie rozumię po co jest te wyjście (do ładowania akumulatorów żelowych 12V (wyjście typu "jack"). ) a co dziwne to jak sprawdzam miernikiem to wcale tam nie ma 12 V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Mówisz o tym wyjściu na dole z prawej - START - ? Tu podłączasz rozrusznik silnika. To jest panel startowy a nie ładowarka :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 To jest panel startowy a nie ładowarka panel posiada wydajną pompkę paliwa (z możliwością pracy w dwóch kierunkach), a także dwie szybkie ładowarki : do klipsów z baterią NiCD/NiMH 1,2V (wyjście w kształcie świecy) oraz do ładowania akumulatorów żelowych 12V (wyjście typu "jack") a jednak ma i to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Faktycznie, nie zwróciłem uwagi na tego yacka :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 to jest wejście do ładowania Aku w skrzyni starowej bez jego wyjmowania ! na tym wejściu nie ma tam 12V bo pewnie idzie przez to jakiś układ ładowania ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ja ładuję żelówkę przez wtyki rozrusznika - 12V plynie w obie strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinx00 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 czyli pod te gniazdo można podłączyc prostownik do akumulatora? a czy jakieś ograniczenia amperowe mogą tam być ? a do czego tam jakiś układ ładowania byłby stosowany, przeciez akumulator ładuje sie ładowarką lub prostownikiem i bez jakichs układów elektronicznych tez sie ładuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 ja mój aku ładuje przez zasilacz buforowy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 ja mój aku ładuje przez zasilacz buforowy ! co to jest zasilacz buforowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.