Tomek Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 No Pawciu , start miałeś jak sprinter , a tu nagle "ŻÓŁWIK" :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 No Pawciu , start miałeś jak sprinter , a tu nagle "ŻÓŁWIK" :rotfl: Bo pewnie swoim chińczykom próbował zapłacić miską ryżu..... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 ...a ryż był przeterminowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Jak w temacie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Czyli, że ONI też mogą strajkować :shock: :shock: muszę im internet wyłączyć by nie zobaczyli, ze dostają mniej od tych co strajkują. mowa oczywiście o chińczykach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelb771 Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 nikt nie strajkuje koledzy już fotki . na razie mało popchnięte do przodu bo mechanizacja płata zajmuje trochę czasu. trochę dźwigienek tam jest i nie narzekać że mało zdjęć jestem poza domem i tylko tyle miałem na karcie SD wieczorem dam następne bo dzisiaj mam okazję wreszcie zasiąść nad modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Te wszystkie dźwigienki i rurki są w zestawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelb771 Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Tak jak napisał Tomek w zestawie jest wszystko---rurki, dźwigienki, zawiasy makietowe do lotek i klap z rezotexu, wszystkie plastiki, owiewki, koła po prostu wsio. no i parę zdjęć serwa do ogona jedno skrzydło wreszcie sklejone (częściowo bo jeszcze nie ma jak widać kesonu) brak też jeszcze klap slotów i lotek (kupa zabawy zwłaszcza ze slotami) a tu z jedną z większych moich zabawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Żółwiki widzę zamieniłeś na "mig mig" Myślałem , że zbudujesz go szybciej niż ja Ultimata. Ale mimo ekspresowego tema chyba Ci się nie uda. Jutro Ultimat jedzie do malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelb771 Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 miałem dzisiaj bardzo pracowity poranek (od 6 rano do 13) na pierwszy ogień poszły klapy i lotki (na pierwszy rzut oka wygląda że to proste ale udało mi się(cierpliwości starczyło tylko na tyle)wykończyć klapy potem wziąłem się za klejenie kesonu jest to zawsze wysoce stresujący dla mnie(chyba nie tylko dla mnie)etap no i po bólu poszło w miarę Artex daje w zestawie specjalny klin powodujący zwichrzenie płata. więc wystarczy prosty stół i obciążenie. A sposób na klejenie kesonu mam taki, że obciążam płat przymierzam i jak jast już ok to dźwigar żeberka i natarcie smaruję gęstym cyjano (absolutnie nie trzeba się spieszyć) przykładam keson i równomiernie dociskam go aluminiowym szerokim ceownikiem. gęsty cyjak wiąże tak wolno że nawet jest czas na ewentualne korekty, przesunięcia ale ta czynność i tak mnie stresuje, chociaż tym sposobem zawsze wychodzi miodzio (nie chwaląc się) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 E stado Chińczyków dostało ekstra miskę ryżu i od razu roota ruszyła z kopyta. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelb771 Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Sorry wszystkich zainteresowanych tym tematem ,ale plany zawodowe i budowlane(mam nadzieję że buduję dom po raz pierwszy i ostatni) trochę mnie opóźniły z budową modelu. Co nie znaczy że nie dzieje się nic w modelarni. Fotki jutro. Temat nie umarł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr22 Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Mam pytanie co to program który był włączony na tym zdjęciu z skrzydłem i laptopem . I czy da się w nim coś zaprojektować ? PS : prosze o nazwe tego programu . A pozatym fajny model . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 prosze o nazwe tego programu Bardzo proszę: Instrukcja montażu oraz numeracje części RWD-9 Będzie można pobrać stąd: http://www.artexint.com.pl/pl_zestawy_modele.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Bardzo proszę: Instrukcja montażu oraz numeracje części RWD-9Będzie można pobrać stąd: http://www.artexint.com.pl/pl_zestawy_modele.html Niestety odnośnik do pobrania instrukcji nie działa. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Niestety odnośnik do pobrania instrukcji nie działa. :? Dlatego napisałem w czasie przyszłym: Będzie można pobrać stąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Przepraszam, nie zauważyłem :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Niestety odnośnik do pobrania instrukcji nie działa. :? Już działa - z ciekawości, jak to wygląda ściągam To - mam na myśli oczywiście konstrukcję i montaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelb771 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 No witam. Fotki miały być "jutro" tydzień temu , wiem ale jak zwykle brak czasu. teraz już się obrobiłem na działce, więc prace pójdą szybciej. mam na razie dwie fotki. Klapy i lotki są już oklejone, tylko nie ma ich na zdjęciu. No i jak nie urok to :twisted: miałem dzisiaj oklejać kadłub i padło mi żelazko Ale to już drugi raz problem z termostatem, więc wiem który element padł(najprawdopodobniej) i szybko się z tym uporam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.