Rzeźnik Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Witam jakim środkiem zabezpieczyć balsę i sklejkę przed wodą :?:
khertal Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zależy do czego ma być potem użyta ale myślę,że capon lub rozrzedzony cellon powinny być dobre.Btw widziałem kiedyś jak koleś zabezpieczał balsowy ślizg,wcierając w balsę rzadki CA,ale tego raczej nie polecam.
JarekF Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Jeżeli to ma być model pływający to zagruntować rozrzedzonym Caponem, a później całość dokładnie pokryć jakimś chemoutwardzalnym np. poliuretanowym ( tylko jeżeli poliuretan to szukaj dwuskładnikowych, bo jednoskładnikowe też się zdarzają, ale ja osobiście im nie wierzę).
japim Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ja polecam jednoskładnikowe poliuretanany Hartzlack lub Domalux. Bardzo dobrze zabezpieczają. Domalux jest w cenie 60 - 75% Hartzlacka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.