Gość Anonymous Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Na allegro można kupić takie oto lipole http://www.allegro.pl/item622735256_pakiet_11_1v_2450_mah_li_po_nowy.html oraz W opisie podane wymiary, rzekoma wydajność prądowa 30 C, i masa wzięta chyba z pakietu 2S (niecałe 170 g)... radzę omijać, no chyba że ktoś lubi ryzyko Podejrzewam, ze ten opis ma niewiele z prawdą - ja osobiście wolałbym kupić 30 razy bardziej jakiegoś Zippy-R z HC - cena wychodzi porównywalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Używam m.in. takich pakietów. Wciąż działają b. dobrze. Trzymają pojemność i nie zauważyłem ograniczeń w oddawaniu dużego prądu. W opisie podana masa jest ewidentną pomyłką. Jeśli sam nie sprawdziłeś, nie wydawaj osądów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Używam m.in. takich pakietów. Wciąż działają b. dobrze. Trzymają pojemność i nie zauważyłem ograniczeń w oddawaniu dużego prądu. W opisie podana masa jest ewidentną pomyłką. Jeśli sam nie sprawdziłeś, nie wydawaj osądów. Zgadzam się z tym zdaniem , również na próbę kupiłem te pakiety, w razie czego miały obsługiwać skrzynkę startową (pompka, panel) i rozrusznik. A tak działają na dwie strony - jak latam Mini titanem (heli) wsadzam je do modelu, jak spaliną obsługują skrzynkę. Dotąd działają bez zarzutu, a mam je już od prawie pół roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Chodzi głównie o masę pakietów, nie spotkałem jeszcze pakietu 3S o takiej pojemności z taką wydajnością prądową o tak małej masie. W opisie podana masa jest ewidentną pomyłką. Cieszę się że przyznałeś mi rację. Dla mnie taka pomyłka to ewidentnie nieciekawa oferta - zwłaszcza jeśli ktoś kupił te pakiety własnie z myślą o tym, że ich waga jest tak mała. Jeśli ich waga byłaby prawdziwa, to napewno wydajność albo pojemność byłyby wyssane z palca (przy tej cenie). Ale skoro już wiemy co z nimi jest nie tak, to nie wątpimy w 30 C ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drako_27 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 witam kupiłem ten pakiet niedawno i musze niestety powiedzieć że żałuje tego wyboru jedna z cel jest chyba z błędem fabrycznym bo pozostałe 2 cele trzymaja ruwno napięcie nie wspomne że po około 6 minutach lotu lubi zadziałać zabezpieczenie regulatora przed niskim napięciem chyba że poprostu trafiłem na pechowy pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Jednak opłaci się uzbierać troszkę pieniędzy i zakupić u skośnookich w HK choćby Rhino sprawdzone przez wielu . Sam kilka skretowałem i działają nadal . Wiadomo że każdy ma swoją ulubiona czy sprawdzoną markę i zaraz ktoś może napisać że te akurat nie są zbyt dobre ale mi się sprawdziły wszystkie a rozbieżności pomiędzy celami po ostrym rozładowaniu to 0,05-0,1V na cele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Jednak opłaci się uzbierać troszkę pieniędzy i zakupić u skośnookich w HK choćby Rhino sprawdzone przez wielu . Sam kilka skretowałem i działają nadal . Wiadomo że każdy ma swoją ulubiona czy sprawdzoną markę i zaraz ktoś może napisać że te akurat nie są zbyt dobre ale mi się sprawdziły wszystkie a rozbieżności pomiędzy celami po ostrym rozładowaniu to 0,05-0,1V na cele Podpisuję się pod słowami Krzyśka. Rhino są naprawdę dobrymi bateriami. Co prawda z tej marki użytkuję póki co tylko 2 baterie, ale są one bardzo "sprawne". Jestem z nich bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam Od jesieni minionego roku "katuję" dwa pakiety FullyMax 2S1800mAh 25C/50C. Poza tym, że musiałem w nich zamienić na wtyczce balansera + z - innych problemów nie odnotowałem. Obie cele trzymają napięcie, rozładowują się prawie równo i robię na nich Junior'em Graupnera po 5-6 wind na max. obrotach. Czas pracy silnika na max. obrotach to +/- 10-12 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Krzysia nie lubię bo jest brzydki akumulatory Rhino są ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.