Bartek L Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Już zdecydowałem jaki model kupić i będzie to Zlin Z50L. Problem w tym, że znalazłem ARFy dwóch różnych firm, tak na oko i matematycznie to różnica to jakieś 10cm rozpiętości http://www.nastik.pl/rm-zlin-z50-lx-16-arf-p-1625.html http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2748,zlin-50l-70e-arf-haikong-model Silnik wybrałem czterotakt ASP 91, osprzętu RC nie widzę sensu wypisywać, będzie porządny. Doradźcie, który byłoby pewniej wziąć i być pewnym, że wszystko będzie grało. A i co to za firma Haikong Model bo pierwsze o niej słysze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ja bym wziął tego z drugiego linku,onejrz choćby filmiki na youtube jak zachowuje się ten pierwszy podczas chocby podejscia do lądowania....a ten z drugiego linku lata bardzo przyzwoicie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zamiast filmików policz obciążenie płata.Zdecydowanie pierwszy model,kadłub z laminatu.Bardziej wierzę czechom co do wagi niż chińczykom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Temat Zlina 50 przerabialem kilkanaście razy, i wniosek jest jeden: jeżei chcesz pożadną makiete to odpuśsobie zestawy i bierz sie za robote od podstaw, zeden zestaw nie jest dobrze zrobiomy, podstawowe błędy są w nich,natomiast jeżeli to ma by model tylko do polatania a nie na zawody makiet to jak najbardziej OK ... w rachube wchodzi tylko Reichard Modelsport, rozpietosc 1,6 po przeliczeniu wychodzi skala 1:5,625, silnik ASP 91AR jest ok tylko pamietajo dobrym dotarciu tego motorka, natomist tego chińczyka pierwsze słysze o tej firmie........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Ok, jestem przekonany do RM, chińczyka znalazłem przypadkiem i to była alternatywa. To będzie model do polatania w niedziele nie na żadne zawody, a chciałem coś ładnego i unikalnego (u nas każdy ma extry), ale żeby było w stanie coś pokręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Czeski będzie na pewno swietnie wykonany i galanteria będzie wysokiej jakosci nie tak jak Chinskie popychacze i snapy, które nadaja sie do wyrzucenia.Zwróc tez uwage na wielkosc 148cm rozp i 160 tj niby 12cm ale w powietrzu to przepaść. Zasada jest prosta czym wiekszy tym lepszy w powietrzu realizm, reakcja na stery itp, a chyba nikt nie zna sie na Zlinach tak jak Czesi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Jakie śmigło trójłopatowe do niego pasuje? Wydaje mi się, że 13x8, ale nie jestem pewny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Bedzie OK powinien krecic 8500-9000tys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Lamerskie pytanie: gdzie można kupić kołpaki do śmigieł trójłopatowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Tu masz jeszcze jednego pod rozwagę. http://www.rcworld.pl/shop/index.php?products=product&prod_id=2881 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Dzięki, ale ten mi się nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.