kubniew Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Witam To moj pierwszy post na forum. Od wczoraj mam model motoszybowca Multiplex Tulix 2.0 RTF. Chcialbym zmienic dolaczona aparature na Eclipse 7. I tu jest problem. Szybowiec ma chowany silnik w kadlubie. W momencie dodania gazu silnik wysuwa sie z komory. W modelu zastosowano dodatkowe serwo za to odpowiedzialne. Jak zmusic radio Eclipse 7 do wysuwania i chowania silnika przy dodawaniu gazu ? Jakis programowalny mikser ? Jak go zaprogramowac w tym modelu radia ? Pozdrawiam kubniew
sudik Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Jeśli wysuwanie silnika masz pod dodatkowym przełącznikiem to spokojnie mozna serwo dać na przełączniku ,np. do podwozia. Jeśli nie .... to pojecia nie mam :/ .
robintom Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Napisz jak masz to rozwiązane w oryginalnej aparaturze.
utopia Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Miałem takie rozwiązanie dawno temu a napędem był silnik szczotkowy ( bodaj Keller) Miałem to tak rozwiązane że podczas chowania silnika ramię rozłączało jeden z przewodów . Latałem na nadajniku JR 4014 ale silnik był obsługiwany z 2 kanałów . było to wymuszone znaczną mocą silnika - silnik można było załączyć tylko przy całkowitym wysunięciu z komory.
robintom Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 W modelu może jest regulator z dodatkowym wyjściem do serwa pantografu?
Swift Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Witam Z opisu wynika, że w zestawie jest specjalny układ mixera, silnik - napęd wieżyczki. http://www.telink.eu/en-detail-100602.html PP
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.