instruktor Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Odwiedziłem dziś prywatną modelarnię Pawełka ,ponieważ wiedziałem że "wywinął coś dużego" Przepraszam za jakośc, ale miałem przy sobie tylko komórkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradbo Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 cześć mogłeś uprzedzić to byśmy trochę posprzątali na półkach pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 To CMpro czy samoróba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 To CMpro czy samoróba ? Kiedyś CM Pro produkowała katane 140 a teraz dlaczego nie ma jej w ofercie firmy? http://www.cmpairplane.com/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Ale w Wimarexie jest i to po dobrej nawet cenie 640 zł ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradbo Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 odpowiem za kolegę, wszystko jest własnej produkcji pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 piekne jaka dlugosc kadluba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Długość kadłuba 1960 a rozpiętość 2050 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Mnóstwo włożonej pracy. Dlatego moje pytanie, czy układy sterowania będą na pojedynczych serwach czy zdublowanych?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 O ile dobrze mi wiadomo to serwa zdublowane .Paweł nie oszczędza przy budowie modeli i buduje je od podstaw tzn od fazy projektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 oj na ciezkiej pracy sie nieoszczedza;) czasem dziwie sie jak ktos do szybowca 1,5m super odpicowanego chce dac jakies slabe serwa.. np. Conrad. Te serwa dobre sa do elektrykow. a czy skrzydla juz sa zrobione do tego modelu???? Jak tak to czy mozna zdjecie zobaczyc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Skrzydła są gotowe ,przy najbliższej okazji zrobię fotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Czasami przy cennych modelach i bezpieczeństwie, wkłada się do modelu dwa identyczne odbiorniki i zasilania, pracujące na tym samym kanale. Jeden jest odpowiedzialny za jedną „połowę” powierzchni sterowych, drugi za drugą. W przypadku awarii odbiornika czy zasilania mamy jeszcze szanse na lądowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 mam pytanie, czy ta owiewka silnika na pierwszym zdjeciu, jest dopasowana od jakiegos zestawu czy zrobiona wlasnorecznie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 wygląda jak od Gilesa 202 firmy CMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Waga, waga??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Napisałem że Paweł nie oszczędza na niczym budując model,a żadne" kombinacje" z dopasowywaniem nie wchodzą w rachube. Na razie nie znam wagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradbo Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 znowu odpowiem za kolegę waga 6,4 Kg, owiewka jest robiona własnoręcznie na styropianie serwa pojedyńczo, na wysokość dwa dość mocne czas dwa m-ce i dlatego nie ma czasu pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Skrzydło na dwie rury?? Albo coś zle widzę Goleń podwozia laminatowe czy dural?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Wracając z modelarni wstąpiłem do Pawełka i efektem tego są fotki (niestety z komórki) i tak dodatkowo .Tak zaczyna powstawać Jak Nie mogłem niestety zbyt długo posiedzieć z nimi (Paweł i Konrad ) ponieważ zaczeli malować alkocholem tą formę Podwożie dural Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.