jary14 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Czekamy.... Zgadzam się z przedmówcą xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ybami Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Jesteśmy cierpliwi...nadal czekamy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Jeszcze troche cierpliwosci. Modelik czeka na nowy silnik bo ten co mialem jak przewinolem to jest na tyle ostry ze sam sie zaczyna smazyc . Silnik zamowiony wiec jak tylko wymiana nastapi to zdam relacje z oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Czyli ten silnik, który był na początku odpada ?? A w wersji 2100Kv ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 silnik byl dobry tyle ze go uszkodzilem bo kabelki delikatne byly. Przewinolem wiec ale wyszedl za ostry . Teraz zamowilem 2100kv i bedzie spoko.Modelik napewno na nim bedzie spokojnie smigal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 na plany tez czekamy :] na 100% to bedzie moj nowy model do budowy po extrze 1,7m i szybowcu 1,5m tylko ze o rozp 650mm mam taki silniczek http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5353 a nawet 2 i smigielko 3 lopatowe 5x3 serwa hxt 500 pakiecik 2s 620mah i regler tp 12A jak zdąze z budowa , i bedzie dobrze latac to biore go do Zakopanego oprócz szybowca:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 11 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 na 100% to bedzie moj nowy model do budowy po extrze 1,7m i szybowcu 1,5m tylko ze o rozp 650mm mam taki silniczek http://hobbycity.com/hobb...?idProduct=5353 a nawet 2 i smigielko 3 lopatowe 5x3 serwa hxt 500 pakiecik 2s 620mah i regler tp 12A Ani pakiet ani regler ani silnik nie wejda do tego mikrusa. Pakiet max 360mAh 2S silnik C10 max serwa 2x 3,7g i nawet one lekko wystaja ze skrzydel. Smigielko ok. ale 3 lopatowe jakos mi nie pasuje srednica i skok OK ale dalbym 2 lopatowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 ale po powiększeniu no to 70cm rozp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 ciekawe jak ten mikrus sie będzie zachowywał a mnie korci HAI 3 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 no i modelik gotowy do oblotu. Korcie mnie bardzo ale dam sobie na wstrzymanie do soboty. Jeszcze nie wiem tylko gdzie , ale powiadomie wczesniej kolegow z Krakowa Modelik wstepnie poleci na pakieciku 2S a jak okaze sie przyjemny i nie bedzie za szybko znikal to wsadze mu 3S. Tak fartownie sie sklada ze miejsce gdzie pakiet wchodzi ( miejsca nie ma za wiele ) to akuratnie SC, wiec wymiana pakietu na ciezszy nie zmienia SC:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 No i modelik zostal oblatany. Przy tym wszystkim zostal uszkodzony jednak kilkusekundowy lot pokazal czego sie spodziewac po tym malenstwie ... Powiem tak...SUPER!!!! Po pierwsz nie za szybki nie za wolny - przynajmniej na pakiecie 2S Co do szybkosci to pewnie jest nawet wolny ale rozmiar sprawia ze ma sie wrazenie dosc szybkiego modelu. Jednak da sie opanowac bez problemu. A teraz jak doszlo do kraksy ...Ano kilka czynnikow sie na to zlozylo. Po pierwsze wialo za bardzo niz na to malenstwo powinno wiec. Niemniej to drobiazg bo dalo sie nim latac i przy takim wietrze. po drugie do kraksy doszlo w locie pod slonce a nie mialem okularow po trzecie i chyba najistotniejsze to to ze jedno serwo nie trzymalo neutrum i byl problem po kazdym ruchu serwa. Wiedzialem o tym i zaryzykowalem lot. Na szczescie tylko kawalek kadluba do odbudowy i wklejenie mocowania skrzydla. Modelik zdaje sie ze odwzajemni sie przyjemnoscia latania i to bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Jednak te serwa okazały się lipne :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 nie lipne tylko jedno bylo jakies lipne ale zauwazylem to za pozno by zmieniac. Niestety ciezko o inne male serwa w tej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Calkiem fajne, ja tez za jakies pol roku zbuduje latajace skrzydelka (na 100% f 117) mam na aparatuze podwozie wiec przyda sie zrzut bomb ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 rapier, No nie żebym grymasił... ale gdzie film... :P No to teraz tylko na formatki czekamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 To wyjątek potwierdza regułę,serwka 3,7g są do :ass: .U mnie w edku po dwóch lotach odmówiły poprawnej pracy dwa.Całe szczęście że zablokowały się w pozycji neutralnej i udało się wylądowac bez uszczerbku dla modelu.Problemem okazała się zębatka na silniczku która zaczęła życ własnym życiem,kropla CA i niby jest ok.ale już im nie ufam na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Calkiem fajne, ja tez za jakies pol roku zbuduje latajace skrzydelka (na 100% f 117) mam na aparatuze podwozie wiec przyda sie zrzut bomb ;D A lotniskowiec do niego zrobisz?? :rotfl: Rapier a fotki jakieś masz?? [poza tą w temacie o 75cm skrzydle szybowcu ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 tak to wygladalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Wyglądało na bardzo zdenerwowany model :] Ktoś zapeszał przy kamerze, słyszałem! "-Nie, nie, niee... (przerwa) O...!" :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 nie zapeszal..lot byl krecony kamera ktora me jedynie wyswietlacz na ktorym nic nie bylo widac wiec kolega mial klopoty ze zlapaniem w kadrze takiego malego modelu. Co do nerwowosci modelu to spodziewalem sie wiekszej. Model wcale nie jest nerwowy wbrew temu jak to wygladalo na filmie ja takiego wrazenia nie mialem. Trudnosc w jego pilotowaniu i ew. nerwowosc byla spowodowana wadliwym serwem i tym ze przez to trudno bylo po skrecie uzyskac lot na wprost. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.