upgrayedd Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Cześć. Chciałem się Was spytać, co teraz czytacie. Ja aktualnie czytam cykl "Planeta śmierci" H. Harrisona. Bardzo lubię sci-fi. Nawet niezła jest ta książka. Może Wy macie jakieś fajne książki tego gatunku do polecenia. PS trzeba o czymś gadać, w końcu to hyde park Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Aktualnie czytam Twój post "Potop" - na j. polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Cześć. Chciałem się Was spytać, co teraz czytacie. Ja aktualnie czytam cykl "Planeta śmierci" H. Harrisona. Bardzo lubię sci-fi. Nawet niezła jest ta książka. Może Wy macie jakieś fajne książki tego gatunku do polecenia. PS trzeba o czymś gadać, w końcu to hyde park po planecie smierci (6 czesci) przeczytaj, cykl Stalowego Szczura tegoz samego autora bedzie Ci sie podobał... niezla akcja , super humor, caly Harrison... potem Orsona Scotta Carda - Gra Endera (tez caly cykl - chyba 6 albo 7 tomow) a na koniec cos lekkiego: "Niezwyciezony*" i "Eden", Lema... * Niezwyciezony - dzieki za poprawke Patryk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Norman Davies "Europa walczy 1939-1945" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 a na koniec cos lekkiego: "Niezniszczalny" i "Eden", Lema... jaki koniec?? będę czytał tyle, na ile mi oczy pozwolą. czytanie jest jednym z moich ulubionych zajęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzoń Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Ja obecnie czytam Pamiętnik Znaleziony w wannie - S.Lem. Polecam Dzienniki Gwiazdowe, Powrót z Gwiazd i Eden, także S.Lem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 "Niezniszczalny" Ekhm... Niezwyciężony Ogólnie cała twórczość S. Lema to absolutny szczyt polskiej literatury (no dobra, może poza "Astronautami" i "Obłokiem Magellana, tego nie polecam). Zaliczyłem wszystkie jego książki, a do "Cyberiady" to raz na pół roku muszę wrócić Z trochę innych klimatów Sci-Fi to polecam całą "Diunę", też fantastyczny cykl. A co czytam teraz? Wczoraj skończyłem "Lód" Jacka Dukaja (straszna cegła - 1050 stron, ale warto), a dzisiaj zacząłem "Zimną wojnę" J. .L Gaddisa, zaczyna się ciekawie, zobaczymy co będzie dalej. Z innych książek które ostatnio czytałem to jeszcze polecam "Wschód czerwonego księżyca" M. Brzezinskiego. Świetna książka o początkach wyścigu kosmicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Raffik napisał/a: "Niezniszczalny" Ekhm... Niezwyciężony ups... fakt... dawno temu czytalem poprawione a co teraz czytam? Terry Pratchet - Swiat Dysku... calosc po koleii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Norman Davies "Boże Igrzysko"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Raffik - Gre Endera przeczytałem - chciałem sie zabrać za reszte cyklu, ale niestety w żadnej bibliotece, a tym bardziej księgarni nie ma pozostałych części... . Aktualnie czytam... "Złe miejsce" Dean'a R. Koontz'a Głównie książki akcji i standardowo, jak wszyscy - science fiction. Pomiędzy nimi przewija sie masa większych, lub mniejszych pozycji lotniczych/modelarskich . Strasznie podobają mi się ksiązki Bohdana Arcta - przeczytałem chyba większość . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszczyk Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Ja aktualnie wypełnam sobe czas "Jane Eyre" Charlotte Bronte (oczywiscie takie książki tylko w oryginale) i mogę polecić ją jako przerywnik od polskich książek w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Raffik, PS oczywiście mam na myśli te samobieżne kufry etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacuenty Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Pilipiuk - ostatnio zaliczyłem wszystko do się rusza o Janie Wędrowyczu (żeby zacząć polecam "Wieszać każdy może" albo "Weźmisz czarno kure..."). Aktualnie: "Opowieści nawigacyjne" Józefa Gawłowicza (bardzo fajnie podana, w formie popularnonaukowej, wiedza o nawigacji) na przemian z "Pocztowym Piekłem" Terrego Pratcheta. Miłej lektury, Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Wczoraj skończyłem "Lód" Jacka Dukaja przeczytałem recenzje i nie bardzo mi się podoba, nie lubię książek tego typu - bardziej ciągnie mnie w hard science fiction i cyberpunk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Diuna, Swiat dysku - juz wiem czemu tak lubie to forum :jupi: Moge to czytac w nieskonczonosc - o ile diune po angielsku - to swiat dysku jest lepszy w polskim tlumaczeniu :shock: ... Ps. Widzial ktos moje pigulki z suszonej zaby ?.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacuenty Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Była mowa o tym co aktualnie A jeśli chodzi o mały odjazd.... to 'Autostopem przez galaktyke' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Hehehe ... Właśnie skończyłem "Bazyliszek" Grahama Mastertona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Złe miejsce" Dean'a R. Koontz'a Bardzo fajna. Pamietam ze była to dla mnie jedna z lepszych ksiażek tego autora, a troche swego czasu ich przeczytałem. Obecnie (znaczy od paru lat )nie czytam w ogóle, ale musze to zmienic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Pan samochodzik i zagadki Fromborka. a tak po za tym chcę przeczytać wszystkie części Pana Samochodzika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Fanom S-F polecam klasykę przez duże "K" czyli "Misję międzyplanetarną" Van Vogt'a. Rewelacja :-) Poza tym, jak ktoś polubił Planetę Śmierci, to może siegnąć po "Cieplarnię" Briana W. Aldissa. Też świetna pozycja. A na deser dołożyłbym "Dzień Tryfidów" John'a Wyndhama. Z kolei dla miłośników filmów Obcy pozycjami wartymi zainteresowania są książki o tych morderczych istotach. Nie pamiętam autora i tytułów. Jak je znajdę to też zapodam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.