Skocz do zawartości

2 x spalony esc eksy

julek-s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powiedzcie co jest grane miałem pierwszy esc jakieś 4 miesiące, padł ok rozumie, ale kupiłem drugi taki sam standardowy esky i po odólnie 30 min latania zakopciło się z drania. Czy esc esky jest tak naprawde gówniane czy mam jakieś przebicie na silniku i pali mi esc albo coś w tym stylu?? czy możecie coś polecić w zastępstwo esky

Opublikowano

Motorek standardowy taki jaki dostałem w komplecie Esky EK5-0006 25A 3800KV

esc także z kompletu EK1-0350 25A umieszczony prawidłowo nie jest niczym przykryty.

Opublikowano
powiedzcie co jest grane miałem pierwszy esc jakieś 4 miesiące, padł ok rozumie, ale kupiłem drugi taki sam standardowy esky i po odólnie 30 min latania zakopciło się z drania. Czy esc esky jest tak naprawde gówniane czy mam jakieś przebicie na silniku i pali mi esc albo coś w tym stylu?? czy możecie coś polecić w zastępstwo esky

Polecam odwiedzić najpierw tę stronę.

http://www.wrozbyonline.pl/

Potem zainteresuj się tą ofertą:

http://www.polishinstitute.org.il/Polish/courses.htm

Jak już skonsultujesz się z wróżką, która wytłumaczy ci, dlaczego normalni ludzie nie mają kryształowych kul, i nauczysz się polskiego, to wtedy napisz następny post i zawrzyj w nim takie informacje jak:

W czym masz ten silnik.

CO z nim robiłeś.

W jakich okolicznościach to robisz.

Jakieś fotki też mile widziane.

Bo na razie to wiadomo, że masz silnik od Belta, do tego regulator i go spaliłeś po 30 minutach. A skąd mamy wiedzieć co z nim robiłeś? Latałeś nim na lotni? Wsadziłeś do motorówki? Może podpiąłeś pod piłę łańcuchową, albo mieszałeś nim cement w betoniarce?

Używałeś go w modelu latającym? Samolocie czy śmigłowcu? Jakie śmigło? Jaka waga mdelu?

itd, itd, itd.

A E-sky lubi szybko psujące się rzeczy, bo żyje ze sprzedaży części zamiennych i nie jest zainteresowany tym, by ci silnik długo służył.

Opublikowano

Kolega madrian pomógł ci jak umiał... :) Docztałem, że silnik latał około 30 minut i chyba nie w betoniarce, ani w pile łańcuchowej... Kolego madrian... Twoje blade poczucie humoru jest tutaj niestosowne... Trzeba pomóc chłopakowi.

julek-s: Proponuję ci zakupić regulator 40A. Ten fabryczny jest taki sobie. Miałem między innymi Belta i wiem, że fabryczny regler się grzeje bardzo. Silnik jest O.K. Daje sobie radę. Oczywiście zakładam, że masz fabryczny zestaw razem z pakietem 3S...

Gdybyś miał jakieś pytania to pisz priva...

Pozdrawiam.

Opublikowano

kolega madrian to typowy "warszawiak" pisane z małej litery celowo, no ale nic dziękuje za pomoc, a słowo krytyki zawsze się przyda,przepraszam za pisownie

1 po co "kolego" madrian ci zdj spalonego esc

2 w moich postach jest cały czas napisane że mam belta

3 jeśli chodzi o okoliczności to zwykły zawis w powietrzu żadne szaleństwa

4 mój post jest na temat palącego się esc a nie silnika

Opublikowano

to w sumie dobrze bo do doszukuje się jakiejś głębszej usterki a to po prostu esc esky jest do du....y, a masz może coś sprawdzonego do belta z silnikiem 25A 3800KV.

Opublikowano

40A Supersimple albo 40A Mag8

A soft start te regle mają ?, bo coś mi się zdaje że nie bardzo do heli podejdą. Proponuje zainwestować w jakieś markowe produkty raczej ponieważ autosy małymi modelami wymagają sporej wprawy.

Proponowałbym jakiś model z poprawnie działającym trybem governor przyda się w następnym modelu. Może coś od Castle najlepiej z castle link - nie trzeba machać drągami przy programowaniu ustawień.

Wiem wiem drożyzna ale kupowanie badziewi to też nie najlepsze wyjście helihobby czytaj drogiehobby.

pozdrawiam

Opublikowano

Niestety programowanie regla o zaawansowanych funkcjach wymaga użycia pc . Niema możliwości ustawienia regulatorów Castle w trybie Governon bez podpięcia do pc. Z apki można zaprogramować w tym przypadku podstawowe funkcje regla.

Tak że to nie tylko lenistwo a po prostu konieczność i przede wszystkim ułatwienie.

Z chęcią zobaczył bym prawidłowy softstart na reglu który go nie posiada a realizowany jest za pomocą aparatury :shock:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.