gładkilot Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 No mister Motylasty - ruszyło się coś przez te 2 miesiące ? 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Życiowe przypadłości i zakręty sprawiły że dawno mnie tu nie było. Cóż jednak po czasie udało mi się do "suki" wrócić i coś postrugać przy niej. Dalszą część zabawy ruszyłem od wklejenia skrzydła w kadłub. Na okoliczność tą odciąłem z tego co mi ze środka kadłuba zostało "siodło" do wstawienia płata. W siodle owym "wyfrezowałem" rowek, wszak w nim poleci wcześniej wklejona w kadłub podłużnica sosnowa. Siodło wpakowałem w kadłub klejąc SOUDALEM "miodnym", w to włożyłem skrzydło też na tym SOUDALU. Po wyschnięciu kadłub okleiłem papierem pakowym "na wikol" Zabrałem się za usterzenie. Wpierw je przeszlifowałem, później okleiłem papierem, na końcu odciąłem od usterzenia poziomego stateczniki. Dokleiłem wzmocnienia z balsy. Wszystko raz jeszcze wyszlifowałem. Wkleiłem w kadłub statecznik poziomy, do klejenia użyłem SOUDALA bacząc na poprawność geometrii. Po wyschnięciu dopasowałem statecznik pionowy i wkleiłem. Zabrałem się wreszcie za wyszpachlowanie kadłuba. Zanabyłem na tę okoliczność w CASTORAMIE szpachlówkę do wykończeń firmy SUPERPROFI. Jest tych szpachlówek kilka, wybrałem masę szpachlową finisz kierując się informacjami na opakowaniu, gdzie głównym kryterium była "łatwość w szlifowaniu i gładka powierzchnia końcowa". Faktycznie bez problemu się to obrabia drobnym papierem. CDN - mam nadzieję że bardzo szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 14 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Nie wiele, bo nie wiele, ale zawsze coś. Zabrałem się za kabinkę. Kabinka jako wypraska ( wytłoczka ) została docięta do wymiaru, zostanie na stałe doklejona do górnej przedniej części kadłuba. Część ta będzie w całości odejmowana od kadłuba celem dostępu do "bebechów". Byc może w środek "szkła" wstawię jakąś atrapkę deski rozdzielczej i innych badziewii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Ruszyło się cosik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Wstepnie jaka waga ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.