Gość Anonymous Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Witam! Będę za niedługo potrzebował pomalować depron (bo nie lubie zgniło zieleonego), w tym sęk że nie mam aerografu. I tu pytnie czy jest możliwość zrobienia sobie aerografu? W dodatku nie mam zanego kompresora. Nie no może jest na modelarni. Więc czy ktoś mógłby mi napisać jak coś takiego zrobić? Pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Użyć pędzla. Lazy Bee i Islandera tato malował pędzlem. Jakieś pytania? Bartek, wybacz, ale jaki sens ma konstruowanie aerografu, co co prawda jest możliwe, ale czy jest sensowne skoro nie masz kompresora? Chcesz go napędzać własnymi płucami? To, że dana rzecz jest możliwa pod względem technicznym, nie znaczy że ma jakikolwiek sens. Tak więc pędzel w dłoń i ognia! Dobra rada: maluj kilka razy, ale prawie suchym pędzlem, kilka cienkich warstw zamiast jednej grubej. Między kolejnymi warstwami czekaj aż farba wyschnie. Na Lazy Bee są 3 warstwy białej farby plus 2 niebieskiej - efekt możesz sobie obejrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obara Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Tutaj znajdziesz dosc dokladny opis calkiem amatorskiej konstrukcji. Potrzeba do niej kilku roznych elementow, ktore przy odrobinie checi latwo znalezc. Niestety nie znalazlem opisu jak zrobic aerograf z patykow od szaszlykow, worka na smieci, Power-Tape'a i odkurzacza, wiec pod McGyver'a nie podchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Zerknij do Huberta wątków u Alexa. Tam masz aerograf dokładnie z niczego-stary długopis z metalową końcówką.Kawałek igły lekarskiej i fiolka po lekach, czyli wszystko co jest w przeciętnym domu i wala się bez potrzeby pomiędzy półkami :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Niestety nie znalazlem opisu jak zrobic aerograf z patykow od szaszlykow, worka na smieci, Power-Tape'a i odkurzacza, wiec pod McGyver'a nie podchodzi. Zapomniałeś o spinaczach do papieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Pawle, napisałem że w sumie mam kompresor do używania - w modelarni. Poszukam wątków Huberta! Dzięki za pomoc! Pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Sklecenie takiego ustrojstwa wymaga trochę wprawy i późniejszej regulacji. Pomysł fajny i godny uwagi. Widziałem ostatnio aerograf na naszych zacnych aukcjach za 30zł, nie jest to drogo a i efekt będzie lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Jakby się tu pojawił Hubert to wstawił by link do swojego Mosquito .Andrzej wyszło jak marzenie. Widać nie sprzęt ale talent malarza się bardziej liczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Jakby się tu pojawił Hubert to wstawił by link do swojego Mosquito .Andrzej wyszło jak marzenie.Widać nie sprzęt ale talent malarza się bardziej liczy. Na razie wstawię link do "aerografu" z domowych śmieci: http://alexrc.com/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=1867&highlight=aerograf To naprawdę działa i tym maluję moje modele :jupi: W tej chwili jest zrobione pewne udogodnienie, nie mające zresztą wpływu na zasadę działania, fotkę pewnie dam dopiero jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Właśnie jestem w temacie. Przed chwilą skończyłem malować – błotnik od motocykla— :shock: i to właśnie aerografem. Wyszło całkiem, całkiem takie 4+ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Tu jest jak zrobić taki "aerograf" jak mój: http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1119 PS Wybrałem kilkanaście zdjęć modeli malowanych tym sprzęciorem, ale nie wiem czy to dobre miejsce na takie fotki :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Wrzucaj.niech się innym śnią po nocach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Wrzucaj.niech się innym śnią po nocach Żeby tylko nie straszyły Przy okazji szukania zdjęć dot. malowania tym wynalazkiem okazało sie, że mam słaby aparat (prawda Tomek, że czas pomysleć o nowym :wink: ) Kiepsko widać, ale to może i dobrze - słabiej widać fuszerki Trochę malowanego styropianu ("jednokolorowych" modeli nie pokazuję, a też malowałem ich kilka): Trzy konstrukcje kryte folią: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Naprawdę wspaniałe modele, aż miło na sercu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.