Patryk Sokol Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 Witam! Tak się tyko pochwalić chcę: Jest to Caro z zestawu KiwiModel. Bardzo fajny model i świetnej jakości zestaw, składa się po prostu genialnie. W weekend robię oblot
mieczotronix Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 Nigdy nic ichniego nie złożyłem... A szkoda. Wtedy, gdy byli popularni ja jeszcze nie czułem się na siłach. Potem, jak się na siłach poczułem pojawił się Artex. A swoją drogą ciekawe dlaczego Kiwi-Model zakończyli działalność kreatywną. W sumie to chyba się domyślam.... Chińszczyzna ich zapewnie wykończyła. Ale chłopaki mieli opanowany nieźle warsztat. Projektowanie, wycinanie, dokumentacja - wszystko tip-top. Szkoda, że zaprzestali wykorzystywać swoje niewątpliwe talenty. Pamiętam jeszcze emocje związane z oczekiwaniem na exosa - potem wszystko zamarło.... A wracając do wątku, to co ten Caro jest? Czy to akrobat, czy trener? Czy tzw. Stick. Napewno był to "czelendż" dla twórców - zaprojektować go. Żebra w Caro, to rzeczywiście niezły bajer.
blackriver Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 Przepraszam za zaśmiecanie, ale też się pochwalę:
hubert_tata Opublikowano 13 Maja 2009 Opublikowano 13 Maja 2009 A wracając do wątku, to co ten Caro jest? Czy to akrobat, czy trener? Czy tzw. Stick. Kilka lat temu Arek twierdził: To mial byc szybki akrobat a nie fun fly 3D Ale jako parkflyer (narty, pływaki) też się sprawdzał
Patryk Sokol Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Opublikowano 22 Maja 2009 No i oblatałem dzisiaj Caro, korzystając z chwili ciszy w powietrzu dzisiaj rano Z początku trochę mnie prędkość zdziwiła (bardzo szybki jest ten modelik), ale parę ruchów sterami i już wiedziałem, że tego modelu nikomu nie oddam Prowadzi się absolutnie fantastycznie, idealnie przewidywalnie, no po prostu świetnie Aż chce się latać EDIT: No już trochę tym modelem latam (średnio 5 lotów dziennie, codziennie od oblotu ) i wciąż jestem nim zachwycony, brak słów po prostu Niemniej piszę to głównie po to, aby pokazać filmik: http://www.youtube.com/watch?v=Lih4yBtzuUw Niestety filmik ma więcej wad niż zalet (niewyraźny, trzęsie się obraz, nie jestem z tego lotu zadowolony, a do tego ma błąd w nazwie), ale trochę widać, jak pięknie lata
Ładziak Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 Czy Ty wszystko musisz wypuszczać za skrzydło? No ale mówią, że przyzwyczajenie drugą naturą... ;-) Fajnie lata - małe zwinne .
Patryk Sokol Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Opublikowano 22 Maja 2009 Czy Ty wszystko musisz wypuszczać za skrzydło? No ale mówią, że przyzwyczajenie drugą naturą... ;-) Fajnie lata - małe zwinne . Ciekawe, na lotnisku mówią dokładnie to samo ;D
Patryk Sokol Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Opublikowano 31 Maja 2009 Dzisiaj troszkę polatałem z kamerzystą Efekty są takie: Krótki filmik, bo kamerzysta zaspał: Głupi błąd w pilotażu :mrgreen: (niegroźny na szczęście): No i pełen lot, w miarę udany: Niestety latałem tu na śmigle 7x3,5", zamiast na 6x5" (założyłem w ramach eksperymentu) i efekt niefajny... Na 6x5" znacznie lepiej się lata.
TEQ Opublikowano 31 Maja 2009 Opublikowano 31 Maja 2009 O kurde widać, że lata super. Nie spodziewałem się takich lotów patrząc pierwszy raz na ten model :rotfl: Pochwal się, co wpakowałeś do środka? No i ile jesteś w stanie tak szaleć na jednym pakiecie
Patryk Sokol Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Opublikowano 31 Maja 2009 O kurde widać, że lata super. Nie spodziewałem się takich lotów patrząc pierwszy raz na ten model :rotfl: Pochwal się, co wpakowałeś do środka? No i ile jesteś w stanie tak szaleć na jednym pakiecie A owszem lata genialnie :twisted: A w środku? REX 5 MPD, lub Corona 5ch (zależy od humoru), 3x D-47 (nie, nie jestem burżujem, po prostu czekają na DLG). No ale zakładam, że najważniejszy jest napęd więc tu tak: silnik EMax CF-2805 śmigło - bywało różnie, ale najlepiej chodzi na 6x5 tylko akumulatory trochę zarzyna Regler - był Jeti ECO 7A, ale obecnie jest MGM 18A Expert (Jeti pożyczyłem koledze). Pakiety - Od 1000mAh 2s FullyMax do 360mAh 2s KOKAM. Latam około 3 minut na 360mAh, do około 4-5 na 1000mAh. Niestety najmłodszy mój pakiet ma 2 lata, a FullyMax jest już prawie 5 letni(!). I co ciekawe wciąż ma wydajność i 70% pojemności, to chyba jakiś rekord? Ogólnie zestaw jest dobrany z szuflady i jak bym miał pieniądze to bym zmienił regler na 12A i pakiety na 3s 640mAh. Aczkolwiek już sobie nie wyobrażam co by się w powietrzu działo (na śmigle 6x5 już teraz mam nieograniczone pionowe wznoszenie).
TEQ Opublikowano 31 Maja 2009 Opublikowano 31 Maja 2009 Dla mnie super. Aż chce się oglądać filmik z takich wygłupów...
utopia Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 czy ktoś widział gdzieś w sklepach jeszcze resztki z produkcji kiwi?
alchemique Opublikowano 1 Czerwca 2009 Opublikowano 1 Czerwca 2009 W rc skorpionie coś mogą mieć. Można zadzwonić. Ja mam zaczętą fatalnie deltę elektrona.:]
alenik Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 Odgrzebuje stary temat Patryk (albo każdy kto złożył i oblatał ten model ), robileś dodatkowe wzmocnienia konstrykcji między pierwszą wręgą, silnikową a kolejną mocujacą podwozie??? Jak po kraksie z filmu model wygladał - konkretne miejsca puściły, uszkodziły się? Jak mocujesz szkydła? Plastykowa śruba z zestawu? Postanowiłęm dokończyć ten model - wyleżał się z 4-5 lat na szafie A tutaj Link do zdjec z obecnego stanu Caro (Drugi Post w temacie)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.