Patryk Sokol Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Witam! Tak się tyko pochwalić chcę: Jest to Caro z zestawu KiwiModel. Bardzo fajny model i świetnej jakości zestaw, składa się po prostu genialnie. W weekend robię oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Nigdy nic ichniego nie złożyłem... A szkoda. Wtedy, gdy byli popularni ja jeszcze nie czułem się na siłach. Potem, jak się na siłach poczułem pojawił się Artex. A swoją drogą ciekawe dlaczego Kiwi-Model zakończyli działalność kreatywną. W sumie to chyba się domyślam.... Chińszczyzna ich zapewnie wykończyła. Ale chłopaki mieli opanowany nieźle warsztat. Projektowanie, wycinanie, dokumentacja - wszystko tip-top. Szkoda, że zaprzestali wykorzystywać swoje niewątpliwe talenty. Pamiętam jeszcze emocje związane z oczekiwaniem na exosa - potem wszystko zamarło.... A wracając do wątku, to co ten Caro jest? Czy to akrobat, czy trener? Czy tzw. Stick. Napewno był to "czelendż" dla twórców - zaprojektować go. Żebra w Caro, to rzeczywiście niezły bajer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Przepraszam za zaśmiecanie, ale też się pochwalę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 A wracając do wątku, to co ten Caro jest? Czy to akrobat, czy trener? Czy tzw. Stick. Kilka lat temu Arek twierdził: To mial byc szybki akrobat a nie fun fly 3D Ale jako parkflyer (narty, pływaki) też się sprawdzał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 No i oblatałem dzisiaj Caro, korzystając z chwili ciszy w powietrzu dzisiaj rano Z początku trochę mnie prędkość zdziwiła (bardzo szybki jest ten modelik), ale parę ruchów sterami i już wiedziałem, że tego modelu nikomu nie oddam Prowadzi się absolutnie fantastycznie, idealnie przewidywalnie, no po prostu świetnie Aż chce się latać EDIT: No już trochę tym modelem latam (średnio 5 lotów dziennie, codziennie od oblotu ) i wciąż jestem nim zachwycony, brak słów po prostu Niemniej piszę to głównie po to, aby pokazać filmik: http://www.youtube.com/watch?v=Lih4yBtzuUw Niestety filmik ma więcej wad niż zalet (niewyraźny, trzęsie się obraz, nie jestem z tego lotu zadowolony, a do tego ma błąd w nazwie), ale trochę widać, jak pięknie lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Czy Ty wszystko musisz wypuszczać za skrzydło? No ale mówią, że przyzwyczajenie drugą naturą... ;-) Fajnie lata - małe zwinne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Czy Ty wszystko musisz wypuszczać za skrzydło? No ale mówią, że przyzwyczajenie drugą naturą... ;-) Fajnie lata - małe zwinne . Ciekawe, na lotnisku mówią dokładnie to samo ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Dzisiaj troszkę polatałem z kamerzystą Efekty są takie: Krótki filmik, bo kamerzysta zaspał: Głupi błąd w pilotażu :mrgreen: (niegroźny na szczęście): No i pełen lot, w miarę udany: Niestety latałem tu na śmigle 7x3,5", zamiast na 6x5" (założyłem w ramach eksperymentu) i efekt niefajny... Na 6x5" znacznie lepiej się lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 O kurde widać, że lata super. Nie spodziewałem się takich lotów patrząc pierwszy raz na ten model :rotfl: Pochwal się, co wpakowałeś do środka? No i ile jesteś w stanie tak szaleć na jednym pakiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 O kurde widać, że lata super. Nie spodziewałem się takich lotów patrząc pierwszy raz na ten model :rotfl: Pochwal się, co wpakowałeś do środka? No i ile jesteś w stanie tak szaleć na jednym pakiecie A owszem lata genialnie :twisted: A w środku? REX 5 MPD, lub Corona 5ch (zależy od humoru), 3x D-47 (nie, nie jestem burżujem, po prostu czekają na DLG). No ale zakładam, że najważniejszy jest napęd więc tu tak: silnik EMax CF-2805 śmigło - bywało różnie, ale najlepiej chodzi na 6x5 tylko akumulatory trochę zarzyna Regler - był Jeti ECO 7A, ale obecnie jest MGM 18A Expert (Jeti pożyczyłem koledze). Pakiety - Od 1000mAh 2s FullyMax do 360mAh 2s KOKAM. Latam około 3 minut na 360mAh, do około 4-5 na 1000mAh. Niestety najmłodszy mój pakiet ma 2 lata, a FullyMax jest już prawie 5 letni(!). I co ciekawe wciąż ma wydajność i 70% pojemności, to chyba jakiś rekord? Ogólnie zestaw jest dobrany z szuflady i jak bym miał pieniądze to bym zmienił regler na 12A i pakiety na 3s 640mAh. Aczkolwiek już sobie nie wyobrażam co by się w powietrzu działo (na śmigle 6x5 już teraz mam nieograniczone pionowe wznoszenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Dla mnie super. Aż chce się oglądać filmik z takich wygłupów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 czy ktoś widział gdzieś w sklepach jeszcze resztki z produkcji kiwi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 W rc skorpionie coś mogą mieć. Można zadzwonić. Ja mam zaczętą fatalnie deltę elektrona.:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Odgrzebuje stary temat Patryk (albo każdy kto złożył i oblatał ten model ), robileś dodatkowe wzmocnienia konstrykcji między pierwszą wręgą, silnikową a kolejną mocujacą podwozie??? Jak po kraksie z filmu model wygladał - konkretne miejsca puściły, uszkodziły się? Jak mocujesz szkydła? Plastykowa śruba z zestawu? Postanowiłęm dokończyć ten model - wyleżał się z 4-5 lat na szafie A tutaj Link do zdjec z obecnego stanu Caro (Drugi Post w temacie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.