Skocz do zawartości

ZIPPY-R 2300mAh 20C 3S1P przyszły napuchnięte

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
Opublikowano

Cześć!

Ostatnio kupiłem 2 takie pakiety http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8911 . Ku mojemu zdziwieniu (bo zawsze wszystko było w porządku) pakiety te przyszły podpuchnięte. Nie będę zdzierał z nich termokurczki, żeby zobaczyć czy to czasem nie jest poprostu poduszka powietrzna. Może mi ktoś to powie :)

Chciałem się w związku z tym zapytać, czy odesłać te pakiety do sklepu i prosić o wymianę/zwrot gotówki? Napisałem maila do sklepu, po 2 dniach otrzymalem odpowiedź o tym że istnieje możliwość odeslania im ich (wybrać najtańszą przesyłkę rejestrowaną - czyli że niby jaką ? ) ale najpierw zapoznać się z zasadami gwarancji pakietów lipol ( :roll: ). Ktoś przerabiał już takie reklamacje?

Poniżej dam jeszcze fotki pakietów, może nie widać na nich najlepiej tego faktu, ale za to doskonale czuć go pod palacami :(

1009489.jpg

1009490h.jpg

PS. najlepsze jest to, że pakiety zamawiałem do kolegi (w ramach wymiany za inny sprzęt), ale on zrezygnował z nich 2 dni po złożeniu zamówiania - a ja zamiast napisać do HC, żeby zmienili moje zamówienie, spokojnie czekałem aż przyjdzie paczka. Pakiety miały pójsć na giełde, bo takie krowy nie są mi do niczego potrzebne. A tu taki zonk.

EDITED

Ponadto dodam, ze na jednym pakiecie wszystkie cele mają 3,79 V a na drugim 3,8 V - więc balans jest ok.

Opublikowano

Myślę, że pakiety są OK., a o to wybrzuszenie to efekt wynikły ze sposobu wykonania i tego typu zamknięcia w termokurczce. Najlepszym dowodem jest równe trzymanie napięcia przez cele, cała prawda i tak wyjdzie w eksploatacji.

Gość Anonymous
Opublikowano

Normalnie bym sie nie pytał, tylko ich używal, gdybym zamawiał sie do mojej kolekcji, Osobiście po dokładnym pomacaniu pakietu krawędzie wybrzuszenia są twarde, a miękko jest w środku, co by sugerowało, że cele mają poprostu kształt "krateru" :) No ale poczekamy jeszcze na kilka opinii. Nie to Andych, że Twoja opinia mnie nie podbudowała, ale wolę być pewien, zanim pchne pakiety w świat...

Opublikowano

Te pakiety oryginalnie już mają pod termokurczką coś w rodzaju poduszki powietrznej,nie ma czym się martwić,to celowe działanie producenta.

Gość Anonymous
Opublikowano

Świetnie, po dokładnych oględzinach własnie takie wyciągnąłem wnioski. Obyło się bez rozcinania termokurczki :)

Dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mo cóż nadzieja jest matką ......... itd. Miałem 2 takie pakiety wysyłałem z reklamacją do sklepu gdzie powiedziano mi, że "ten typ tak ma" i po 3-ch m-cach niezbyt intensywnego używania można było je niemalże turlać. Kupione gdzie indziej te same pakiety były twarde i "kwadratowe" Wszystko zależy od tego jakie zapasy magazynowe kupiłeś :? A jak polutowałeś końcówki lub wyrzuciłeś paragon to :ass:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.