wojcio69 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam Janku Proxima II ma powierzchnię 55,7dm? ( http://www.reichard.cz/modely/elektrovetrone/proxima-ii/ ) co przy wadze 2010g daje obciążenie 36,09g/dm?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 dzieki serdeczne , bo chodzi nam ten model po glowie , tylko obecne projekty ,a jest kilka trzeba ukonczyc :mrgreen: Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Może odkopię temat , Jak tam model :-latał , latał , zamierzasz nim latać?? -Jakie wyposażenie zastosowałeś ?? A więc: - model z zestawu - bagnet wymieniony na węglowy - serwa 4x Tower Pro MG 16R - za radą wójcia :] - pakiety 2x 2200mah dualsky - połączone równolegle. mam takie 3 zestawy - regulator 60A jeti - śmigło 12x7 Graupner CAM fold. prop - silnik RAY C3548/06 Z takim wyposażeniem udało się model dobrze wyważyć. Pierwsze starty i trymowania odbyły się na kilku-nasto metrowej górce, o dziwo bez żadnych niespodzianek, kolejne 2 podkładki na silniku i max mocy w górę... Z tym silnikiem model bez żadnych problemów wspina się w przestworza. Daje on spory margines bezpieczeństwa. Wg mnie lata on dosyć przewidywalnie, choć na małej prędkości już parę razy potrafił pokazać na co go stać. kadłub wzmocniłem tkaniną i żywicą - aktualnie ląduje naprawdę w różnych warunkach i kadłub ma się dobrze... Model jest szybki i lata pięknie, po max 7 windach wymuszona wymiana pakietów. Na początku zastanawiałem się czy faktycznie dobrze zrobiłem z zakupem tego modelu - aktualnie nie żałuję żadnej złotówki :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.