ojdas Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 Witam, Mam pytanie co najlepiej zastosować w warunkach domowych do zagruntowania powierzchni przed jej ostatecznym malowaniem (ewentualne do ponownego przeszlifowania) w przypadku szpachlówki, którą wyrównywałem po oklejeniu papierem + wikol? pzdr. Piotr
madrian Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 Kolega Motylasty stosuje podkład Motip w spray'u i uzyskuje piękne powierzchnie.
ojdas Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Opublikowano 22 Maja 2009 Kolega Motylasty stosuje podkład Motip w spray'u i uzyskuje piękne powierzchnie. Wiem, wiem ale szukam jakiegoś innego rozwiązania może ktoś, coś innego stosuje, bardziej ogólnie dostępnego ;-)
tytan12 Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 Motip jest ogólnie dostępny .Ja stosuje akryl+utwardzacz,ale do tego potrzebny jest kompresor i pistolet lakierniczy.Uważam,że Motip jest najlepszym rozwiązaniem :rotfl:
madrian Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 Motip to popularna marka akrylowych farb w Spray'u. Są praktycznie w każdym sklepie z farbami.
JarekF Opublikowano 23 Maja 2009 Opublikowano 23 Maja 2009 Tych farb podkładowych jest multum w każdym sklepie z farbami. To już nie te czasy, kiedy kombinowało się jak "koń pod górę". Nie musi to być ostatecznie marka MOTIP. Każdy inny podkład. A rzeczywiście popieram kolegów, że do celów modelarskich, zwłaszcza podkładu najlepszy jest spray.
Bocelot Opublikowano 23 Maja 2009 Opublikowano 23 Maja 2009 Np takie ?: Motip na Alledrogo Czy jeszcze inny typ ? :?:
tytan12 Opublikowano 23 Maja 2009 Opublikowano 23 Maja 2009 No ,bez przesady.Ten z Alegro jest do plastiku.Ja kupuje za 22.zł , :devil: 0,5+25% gratis w sklepie z farbami :lol2:Jest jeszcze DECO COLOR,tańszy ale nie polecam,długo schnie :twisted:
f-150 Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 Dobrze spisuje się Duplikolor dostępny w hipermarketach budowlanych. Występuje w dwóch odcieniach szarości jasnym i ciemno-popielatym.
Motylasty Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 Można też stosować farby podkładowe TAMIYA w sprau, dostępne w sklepach modelarskich "plastikowych". Generalnie fabra ta jest bardzo dobra ale też swoje kosztuje. Polecam wszystkim nie kombinowac tylko zastosować podkład MOTIPA. Występuje w dwóch barwach , jako biały i szary. Polecam szary.
madrian Opublikowano 24 Maja 2009 Opublikowano 24 Maja 2009 A,co to ,Motylasty zmienił płeć :evil: No przecież "Suka" na warsztacie... :mrgreen: Zatem image trzeba było zmienić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.