ojdas Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Witam, Mam pytanie co najlepiej zastosować w warunkach domowych do zagruntowania powierzchni przed jej ostatecznym malowaniem (ewentualne do ponownego przeszlifowania) w przypadku szpachlówki, którą wyrównywałem po oklejeniu papierem + wikol? pzdr. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Kolega Motylasty stosuje podkład Motip w spray'u i uzyskuje piękne powierzchnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojdas Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Kolega Motylasty stosuje podkład Motip w spray'u i uzyskuje piękne powierzchnie. Wiem, wiem ale szukam jakiegoś innego rozwiązania może ktoś, coś innego stosuje, bardziej ogólnie dostępnego ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Motip jest ogólnie dostępny .Ja stosuje akryl+utwardzacz,ale do tego potrzebny jest kompresor i pistolet lakierniczy.Uważam,że Motip jest najlepszym rozwiązaniem :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Motip to popularna marka akrylowych farb w Spray'u. Są praktycznie w każdym sklepie z farbami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Tych farb podkładowych jest multum w każdym sklepie z farbami. To już nie te czasy, kiedy kombinowało się jak "koń pod górę". Nie musi to być ostatecznie marka MOTIP. Każdy inny podkład. A rzeczywiście popieram kolegów, że do celów modelarskich, zwłaszcza podkładu najlepszy jest spray. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocelot Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Np takie ?: Motip na Alledrogo Czy jeszcze inny typ ? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 No ,bez przesady.Ten z Alegro jest do plastiku.Ja kupuje za 22.zł , :devil: 0,5+25% gratis w sklepie z farbami :lol2:Jest jeszcze DECO COLOR,tańszy ale nie polecam,długo schnie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Dobrze spisuje się Duplikolor dostępny w hipermarketach budowlanych. Występuje w dwóch odcieniach szarości jasnym i ciemno-popielatym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Można też stosować farby podkładowe TAMIYA w sprau, dostępne w sklepach modelarskich "plastikowych". Generalnie fabra ta jest bardzo dobra ale też swoje kosztuje. Polecam wszystkim nie kombinowac tylko zastosować podkład MOTIPA. Występuje w dwóch barwach , jako biały i szary. Polecam szary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 A,co to ,Motylasty zmienił płeć :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 A,co to ,Motylasty zmienił płeć :evil: No przecież "Suka" na warsztacie... :mrgreen: Zatem image trzeba było zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.