afish Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Witam Zamierzam wrócic do modelarstwa i zastanawiam sie czy da sie w/w ogniwa naladowac zwykła ladowarka ?? Na wszystko odrazu mnie nie stac bo niestety dolar drogi i ladowarka sama mnie 500 zł wyniesie ;/ Jesli ktos przeprowadzal takie ladowanie to moze sie podzieli spostrzezeniami ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 ksozt ładowarki to ok. 250zl a w chinach ok. 150zł (turnigy accucel-6) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 znalazlem jeszcze takie cos Rcm-Pelikan SHARK 20 (LiFe) za 350 żł ..... daje to rade ?? wczesniej jak bawilem sie modelami to uzywalem tylko nimh i teraz chcialem cos "lepszego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtk Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 rade da. ale lepiej kupić accucel-6, ponieważ posiada wbudowany balanser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 kiedys "napalilem" sie juz na iCharger 106B-plus 250W 6s Balance/Charger ale teraz cena mnie odstrasza;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Ja polecam mega power infinity jak dotad jestem nia zachwycony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 A ja patriotycznie-Pulsar z Elprogu i najlepiej firmowy balanser Equal. W razie pojawienia się na rynku nowszych technologicznie ogniw istnieje możliwośc taniego upgrade'u oprogramowania ładowarki dostosowującego do ładowania nowych akumulatorków. Mam Pulsara 1 który fabrycznie ładował tylko Ni-xx i Li-Jon. Po upgradzie ładuje wszystko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 no ale ten zestaw stanowczo jest drozszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 rade da. ale lepiej kupić accucel-6, ponieważ posiada wbudowany balanser Wg mnie do LFe szkoda ją kupować. Owszem jest tania ale ma tylko 50W na wyjściu przez co prądy ładowania będą raczej niewielkie. Sens stosowania LiFe to m.in. bardzo szybkie ładowanie a do tego potrzebna jest większa moc. Oczywiście do spokojnego, wolnego ładowaniu ten sprzęt może być. kiedys "napalilem" sie juz na iCharger 106B-plus 250W To byłby dużo lepszy wybór niż proponowana ładowarka. Fakt cena może nie jest niska ale sprzęt niezłej klasy, ze sporą mocą na wyjściu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 afish zakup sobie to Nie pożałujesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 afish, odżałuj 20$ więcej i kup tego 106B - tym bardziej nie pożałujesz. Cudeńko! A jeszcze jest 208B, ale sporo droższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 afish również polecam ichargera 106. turnigy accucel-6 miałem i to jest kiepsko wykonana zabaweczka której jedyną zaletą jest niska cena. tego sharka też odpuść fakt że lepiej wykonany od turnigy ale gorzej wyposażony. obie ostatnie maja moc ładowania 50W więc przy łądowaniu A123 nie wykorzystujesz ich największej zalety czyli ładowanie w 15min. icharger to całkowicie inna liga. co chwila nowy soft, świetna jakość wykonania ładowarki i kabli no i moc ładowania 200W. fakt że obecnie drogo wychodzi (ja kupiłem za 220) ale warto. EDIT: GT Power A-6 też mam i jest OK. ale częściej używam poręczniejszego ichargera 106. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 slawko_k ta ładowarka którą proponowałem afish'owi jest jak stary iCharger 106B. Miałem obie te ładowarki więc mam porównanie Spisuje się świetnie już prawie rok. A iCharger sie spalił sam z siebie, poszedł na gwarancje i dostałem rabat na nową, wtedy właśnie kupiłem GT Power. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 kwestia przemyslenia ....... 106B jest według mnie odpowiedni tylko niestety dolar drogi ;/ Jak by dolar spadł ponizej 3 zł a najlepien 2,5 (marzenia) to wybór bedzie prosty ;] Narazie zbieram kase bo zeby dobrze wystartowac potrzebuje z 1500 zł no ale od czegos trzeba zaczac ;] modelik jakis mi zostal nawet trzy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 @meteor ja ma obie w tej chwili więc też mam porównanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 a tak swoja droga to wlasnie rok temu w wakacje dolar spadl mocno .... moze ktos sie orientuje czy sytuacja sie powtórzy :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 a tak swoja droga to wlasnie rok temu w wakacje dolar spadl mocno .... moze ktos sie orientuje czy sytuacja sie powtórzy :D:D Z takim pytaniem to do wróżki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Odpowiedź prosta. Jak z prognozą pogody. Albo spadnie albo nie spadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Odpowiedź prosta. Jak z prognozą pogody. Albo spadnie albo nie spadnie. Bubu2- dobrze to ujął. Jak wiadomo kryzys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Ale to już było i nie wróci więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.