pacek Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 20 czerwca odbędzie się Birtwa o Warszawe, szczegóły: http://www.aircombat.pl/ACES/forum/viewtopic.php?p=1313#1313 Jest okazja dla wszystkich praktykujących combat by spróbować swoich sił. Emocje i miła atmosfera gwarantowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 ESA będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 To są zawody II WW i I WW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 odswieżam temat, bo zostały niecałe dwa tygodnie, w ramach przygotowań do EASG-u w IWW będzie nalot na cele naziemne (słupki styropianowe 1 metr wysokości) warto potrenować zastanawiamy się tylko nad ich grubością, mój M-S po nalocie na słupek 5/5 cm dalej nie poleciał :evil: moze atak był za wolny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 model za lekki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 model za lekki :mrgreen: Jeśli tak to Janek, nie będzie miał problemów ze strąceniem słupka... i nie tylko :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 A może słupki wydrążone w środku?? tzw. rura ze styropianu.... dodatkowo rozcięta wzdłuż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 mam też taką teorię - pilot :ass: ale samemu o sobie tak pisać :?: A może słupki wydrążone w środku?? tzw. rura ze styropianu.... dodatkowo rozcięta wzdłuż... to jest jakiś pomys,ł trzeba by wypróbować przed zawodami żeby się nie potrzebnie nie narobić :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Niestety ja mogę zrobić jedynie o wysokości max 60 cm chyba że skleić dwie 50-tki ale obawiam się o spoinę czy aby za bardzo nie wzmocni słupka. No i nie mam czym "nalecieć"..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Ja myślę że należy zostać przy słupkach 5x5, samoloty zbudowane solidnie powinny sobie poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 widze, ze trzeba będzie wziąść wage na zawody by badać solidność konstrukcji :mrgreen: no w sumie to powinny być takie jakie spotkamy w Czechach, żeby się potem nie zdziwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Wagę można wziąć, moje samoloty nie osiągnęły jeszcze 1900g (chyba) Co do tego jakie będą tyczki w Czechach nie mam pojęcia, ale nie grubość ma znaczenie a celność, choć strategicznie sprawę biorąc, ani atakiem na naziemne, ani czasem się nie wygrywa - tylko cięciami. Atak na naziemne jest dla bajeru no i przydaje się wtedy gdy nie ma co ciąć. Chociaż ja będę próbował jeśli maszyna będzie działała dostatecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 tak dla przypomnienia zawody w sobote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zawody, zawody i po zawodach, po piątkowych opadach w sobote stał się cud pogoda jak marzenie no może ciut za duży wiaterek a w zasadzie nie z tego kierunku. Chciałbym podziękować wszystkim uczestnikom i widzom za udział, specjalne podziękowania dla Pawła "Pszczółkarza" za sędziowanie (debiut w tej roli), mam też nadzieje, że drobne niedociągnięcia organizacyjne zostały nam wybaczone :oops: na usprawiedliwienie był to nasz debiut organizacyjny. kilka fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witam Nie ma co wybaczać zawody zorganizowane perfekcyjnie .Ogromne podziękowania dla żony Marcina za bufet , a w szczególności za ogórki(mniam mniam ). Pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełT Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 http://picasaweb.google.pl/trzcinski2/AkcjaWarszawa200902# Witam, sędziowałem na Akcji Warszawa, przepraszam za niedociągnięcia - był to mój debiut w tej roli. Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć z tych zawodów. Niektóre z nich sa łudząco podobne do tych które zrobił Maciek - fotografowaliśmy czasami prawie z tej samej pozycji. Wszystkim gratuluję wspaniałego udziału i startów. Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Oto mój spóźniony film. Tylko z części WWII. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.