szewo Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Wreszcie oblatałem sprzęt: który będzie bazą do budowy pełnej platformy. Po zamonotowaniu sprzętu RC, napędu i pakietu, do dyspozycji mam jeszcze jakieś 0.8 kg udźwigu, więc można powiedzieć, że dość komfortowo Zależy mi głównie na wykonywaniu fotografii, ale oczywiście bez podglądu z ziemi się nie obejdzie. Póki co mam jakiś prosty odbiornik - obawiam się, że zasięg nie przekracza kilkuset metrów. W planach: zwiększenie zasięgu, transmisja wideo. Więcej fotek na stronie: model paralotni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Jest może jakiś film ale z ziemi z widokiem na model ? bardzo ciekawa konstrukcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Skrzydło szyłeś sam, czy wykorzystałeś gotowe od latawca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewo Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Kupione na Florydzie Człowiek szyje je niby hobbystycznie, ale przerób ma imponujuący. Wszystkie uszyte skrzydełka testuje i tu jest masa filmów z oblatania skrzydeł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 A ja wiem gdzie takie skrzydełko można kupić w Polsce (pow. 1m2) :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 A moglbys podzielic sie ta informacja? Ja rozmawialem z pewnym Panem co na allegro wystawial motoparalotnie rc z latawcem 1 m2 , to jest mozliwosc kupna wiekszego latawca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewo Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Jestem po wielu próbach i testach. Próbowałem także z latawcami o różnym kroju. Różnica między krojem skrzydła, które ma lecieć swobodnie, a takim, które ma się wznosić na uwięzi jest dość poważna. W paralotni chcemy przekładać prędkość na siłę nośną. A także chcemy mieć gwarancję swobodnego opadania, gdy prędkości/wiatru nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 A moglbys podzielic sie ta informacja? nie ma sprawy http://www.marynistyka.na.allegro.pl/show_item.php?item=646092855 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Jakie Pan zastosowal serwa? Dwa czy jedno? Rowniez chce zbudowac taka motoparalotnie, lecz nie wiem czy dwa serwa turnigy 26g na metalowych zebatkach wystarcza do 1.5 m2 skrzydla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewo Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 U mnie jedno serwo jest wystarczające: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BodzioPilot Opublikowano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 Moglby Pan blizej przyblizyc zastosowane serwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewo Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 Rzuć okiem na fotki stąd . Postaram się tu wrzucić coś wyrażniej pokazującego serwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.