karand Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Jakim klejem pewnie przylepić rzep do pakietu (koszulki termokurczliwej)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ja kleje na CA, i jest super.I jest to zwykły rzep bez kleju.Te klejące sie odklejają, zwlaszcza od małych pakietow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ja uzywam dosc dobrego rzepa pasmanteryjnego- czarnego wlasnie samoprzylepnego. Jak na razie zaden sie nie odkleil. Warto je okresowo wymieniac, gdyz traca swoje wlasciwosci- po prostu sie wyrabiaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ja daję na piankową taśmę dwustronną :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ja daję na piankową taśmę dwustronną :-) Ja mam zamiar wyjmować akumulator do ładowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ja mam zamiar wyjmować akumulator do ładowania To może ciasny profil (wycięty pod baterie) ze styropianu. Wklejasz tak przygotowany kawałek styro i w niego wkładasz baterie. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom_tom Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ja używam rewelacyjnego rzepa samoprzylepnego firmy TESA - do kupienia w marketach budowlanych, cena około 6 PLN za paczkę. Rzepa trudno odkleić od pakietu. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ja tez kupiłem z lepem odrazu - 30cm za 3,7zł w pasmanterii. Klej trzyma na fest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Ja mam zamiar wyjmować akumulator do ładowania taśma dwustronna między pakiet a rzep i tak samo, między model i rzep :mrgreen: Odpowiadam na pytanie czym najlepiej przykleić rzep do pakietu, a nie czym przykleić pakiet do modelu 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 taśma dwustronna między pakiet a rzep i tak samo, między model i rzep :mrgreen: Odpowiadam na pytanie czym najlepiej przykleić rzep do pakietu, a nie czym przykleić pakiet do modelu 8) Twoje rozwiązanie jest bardzo ciekawe, ale u mnie nie do zastosowanie ze względu na grubość takiej kanapki złożonej z dwóch warstw pianki i rzepa :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Nigdy tasma dwustronna!!! Na 100% sie odklei, chyba ze bedzie to klej tasma dwustronna i znowu klej, a to niestety masa zawsze. Gniazdo polecam robic z epp- spelnia role takiej sztywniejszej gabki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Z drugiej strony stosuje inną technologie:Owijam akku taką 10-cio milimetrową gąbką i cały taki zestawik tak jakby zawijam w przyklejonego do kadłuba rzepa.Polecam tłumi drgania,tak też robie z odbiornikiem.Oczywiście ma to sens w spalinkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Ja kleje na CA, i jest super.I jest to zwykły rzep bez kleju.Te klejące sie odklejają, zwlaszcza od małych pakietow. Skorzystałem z Waszej rady i przykleiłem rzep klejem CA. Niestety - całkowita porażka :cry: i nikomu nie polecam tego sposobu. Rzep bardzo szybko się odkleił, a koszulka stwardniała, zbielała i wygląda paskudnie. Prawdę mówiąc mam to co chciałem, bo przewidywałem właśnie taką reakcję tworzywa z którego wykonana jest koszulka. Prawdopodobnie jest to modyfikowany polietylen a polietylen jest bardzo ciężko czymkolwiek skleić. Ciekaw jestem jak Wam się to udało. Jak dostanę gdzieś rzep z klejem dobrej jakości to sprawdzę jak będzie się trzymał na tak zmaltretowanej powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Swego czasu wszedłem w posiadanie rzepów używanych do klejenie mebli na stoiskach do ścian (np. luster w salonach Crop-a) Są to rzepy o identycznej budowie obu połówek i wierzchnie strony pokryte jakimś kleidłem . Trzyma tak że do przyklejenia pakietu używam ścinak 2x1cm -nie do oderwania. A chyba jest to produkt marki 3M. To że nie puści to niech wam uświadomi fakt że takie lustro waży ok 50-70kg i wisi kilka lat i nie spada!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Skorzystałem z Waszej rady i przykleiłem rzep klejem CA. Niestety - całkowita porażka :cry: i nikomu nie polecam tego sposobu. Ja stosuje gęsty CA i to często parę linni kleju tylko - nie smaruje całej powierzchni... Ty pewnie rzadki ?A chyba jest to produkt marki 3M. Marka 3M znana jest z najlepszych "kleideł". Czy to "udział" w produkcji plastra opatrunkowego, czy też taśmy dwustronnej zawsze gwarantuje sukces Czemu nikt nie wspomniał o konieczności DOKŁADNEGO odtłuszczenia powierzchni ? :roll: Niektórym dlatego mogą sie właśnie dwustronne taśmy odklejać (pomijam kwestie taśmy na kleju ryżowym ) P.S. Kiedyś przykleiłem sobie kalendarz ścienny (z kobitką, a jakże ) na 50cm odcinek dwustronnej piankowej taśmy klejącej. Do dziś jedyne co mogę zrobić to albo wyryć/zeskrobać z farbą (wisi na drewnianych drzwiach) albo zasłaniać nowym kalendarzem (ostatnie czynię do dziś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Ja stosuje gęsty CA i to często parę linni kleju tylko - nie smaruje całej powierzchni... Ty pewnie rzadki ?Czemu nikt nie wspomniał o konieczności DOKŁADNEGO odtłuszczenia powierzchni ? :roll: Niektórym dlatego mogą sie właśnie dwustronne taśmy odklejać (pomijam kwestie taśmy na kleju ryżowym ) Używałem CA średniego, po uprzednim odtłuszczeniu powierzchni klejenia benzyną ekstrakcyjną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Bo może nikomu nie przyszło do głowy kleić na zapaprana np . paliwem powierzchnie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Skorzystałem z Waszej rady i przykleiłem rzep klejem CA. Niestety - całkowita porażka i nikomu nie polecam tego sposobu. Karand może moja wina nie napisałem że do takiego klejenia używam gęstego CA i dobrze dociskam a jednocześnie chucham co pomaga szybciej złapać i u mnie to działa bez zastrzeżeń. A jako koszulki na aku bardzo często stosuje termokurczliwke i jak narazie z nią ten klej w żaden sposób nie reagował. Jeżeli mój sposób u Ciebie sie nie sprawdził no to jest trochę przykro, ale nie znaczy to że jest to pomysł ZŁY :roll: Ja stosuje osobiście też inny sposób mocowanie pakietu do modeli, taki jak wcześniej opisywałem przyklejam taśme do wnętrza modelu pakiet owijam w cienką gąbkę a nastepnie obwijam rzepem "coś jak bym buty na rzepy zakladał", polecam bardziej w przypadku mocowania odbiornika. I jak narazie ten rzep też mi się od wnętrza kadłuba nie odkleił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Dziękuję wszystkim za rady. Jeżeli mój sposób u Ciebie sie nie sprawdził no to jest trochę przykro Niech nie będzie Wam przykro. Do chropowatej powierzchni koszulki, po potraktowaniu jej klejem CA przykleiłem rzepa UHU - porem i wydaje mi się że dobrze trzyma . Za radą Tomka poszukałem w domu i znalazłem kawałek rzepa samoprzylepnego firmy 3M. Kawałek 2x1,5 cm (tylko taki znalazłem) przykleiłem do drugiego takiego samego pakietu. I to jest TO! Tylko gdzie takiego rzepa można kupić :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Sam bym chciał wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.