Skocz do zawartości

Team Speac Gadajace głowy uruchamiamy kanały dla forum

romanov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wlasnie uruchomiliśmy serwer Team Speak

Programu który pozwala na rozmawianie bezposrednie w dowolną ilość osób.

Dla nie wtajemniczonych powiem ze jest to forma Chatu ale głosowego gdzie można swobodnie rozmawiać na kanale ogólnym jak na podkanałach.

podaje poniżej dane

Program sciągamy z tego linku, program jest darmowy i legalny wiec nie ma sie czego obawiać.

Po scagnieciu instalujemy, potem uruchamiamy i w quick connect piszemy swoj nick i natsepnie adres ten : siw.servegame.org :

wciskamy connect i juz jestesmy na TS (Team Speak )

klikamy na kanal na ktory chcemy wejść i juz jestesmy jesli inni dolaczą do naszego kanalu mozemy swobodnie rozmawiać :))

Mam nadzieje ze pomysł sie Wam spodoba i przyda sie na wieczorne dyskusje :))

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak serwer będzie bez hasełka i wyszperają go w sieci to zrobi się szybko niezły bajzel przez nieproszonych gości. Sam to już przerabiałem na swoim serwerze.

Opublikowano

tak macie racje wiec zrobimy tak

po pierwsze

ustalmy regulamin korzystania z tego

po drugie

haslo zalozone jest juz i brzmi < pfmrc >

wpisac bez znakow specjalnych

po trzecie

prosze wszystkich aby na TS wchodzili na swoich nickach takich samych jak na forum

i zapraszamy wszystkich :))

Gość slawekmod
Opublikowano

Może dziwaczne pytanie zadam ale jaki jest średni transfer danych podczas takiej rozmowy? Mam net GSM HSDPA no i oczywiście limit transferu na 1Gb.

Gość slawekmod
Opublikowano

Dzięki za info.Ściągnąłem program ale chyba nawet nie będę instalował.Prędkość danych nie jest dla mnie problemem tylko ten limit 1Gb w miesiącu jest dobijający.

Opublikowano

Romek się pomylił, ale o niewiele :) 16,3 kbity jest ustawiony kodek, więc teoretycznie wychodzi 2 kb/s. W najgorszym przypadku (gdy przez całą godzinę by ktoś nawijał) wychodzi więc 7mb upload i 7 dowload na godzinę zużycia transferu. W praktyce, nie gadasz cały czas, bo dużo słuchasz, trzeba też powietrza zaczerpnąć, czyli na upload wyjdzie 2 mb jeśli będziesz gadał przez 15 minut, a na download ok 4mb jeśli inni bedą gadać :)

Wbrew pozorom ten 1GB to naprawdę dużo na TSie :D

Opublikowano

już ściągnąłem, sprawdziłem i muszę powiedzieć - fajna sprawa. tylko, że musiałem się rozłączyć, bo matka krążyła nade mną i podsłuchiwała, o czym to ja mówię :devil:

Opublikowano
TS nie obciąża tak bardzo łącza jak skype Używa sie go w grach zespołowych typu CS

Dokładnie. Fajny pomysł. Ja osobiście kożystam od dosyć dawna z TS'a i z ventrilo(podobny program) i chwale sobie jakość i "lekkosć"

Opublikowano

tak

tylko pamietajcie ze aby sie zarejestrowac Admin musi dac wam uprwnienia ,to jest ten gosc z literka na koncu SA

trzeba go poprosic i juz po sprawie

ja bede dzisiaj jeszcze z godzinke siedzial wiec sluze pomoca

jutro od 10.00 bede na ts wiec jak cos to zapraszam w razie klopotow piszcie na gg 10970056

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.