romanov Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Wlasnie uruchomiliśmy serwer Team Speak Programu który pozwala na rozmawianie bezposrednie w dowolną ilość osób. Dla nie wtajemniczonych powiem ze jest to forma Chatu ale głosowego gdzie można swobodnie rozmawiać na kanale ogólnym jak na podkanałach. podaje poniżej dane Program sciągamy z tego linku, program jest darmowy i legalny wiec nie ma sie czego obawiać. Po scagnieciu instalujemy, potem uruchamiamy i w quick connect piszemy swoj nick i natsepnie adres ten : siw.servegame.org : wciskamy connect i juz jestesmy na TS (Team Speak ) klikamy na kanal na ktory chcemy wejść i juz jestesmy jesli inni dolaczą do naszego kanalu mozemy swobodnie rozmawiać ) Mam nadzieje ze pomysł sie Wam spodoba i przyda sie na wieczorne dyskusje ) Pozdrawiam
Andych Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Jak serwer będzie bez hasełka i wyszperają go w sieci to zrobi się szybko niezły bajzel przez nieproszonych gości. Sam to już przerabiałem na swoim serwerze.
gładkilot Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Już się zarejestrowałem wszystko ładnie słychać i jest ok Polecam ( sprawdźcie sami )
fotoman Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam, Andrzeju, hasło zawsze można założyć, niekoniecznie na cały serwer, ale na poszczególne pokoje, wiec może nie będzie tak tragicznie
romanov Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2009 tak macie racje wiec zrobimy tak po pierwsze ustalmy regulamin korzystania z tego po drugie haslo zalozone jest juz i brzmi < pfmrc > wpisac bez znakow specjalnych po trzecie prosze wszystkich aby na TS wchodzili na swoich nickach takich samych jak na forum i zapraszamy wszystkich )
Gość slawekmod Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Może dziwaczne pytanie zadam ale jaki jest średni transfer danych podczas takiej rozmowy? Mam net GSM HSDPA no i oczywiście limit transferu na 1Gb.
romanov Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2009 wiec tak podczas rozmowy transfer maksymalny to 16.5 kbit /s
Gość slawekmod Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Dzięki za info.Ściągnąłem program ale chyba nawet nie będę instalował.Prędkość danych nie jest dla mnie problemem tylko ten limit 1Gb w miesiącu jest dobijający.
fotoman Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Romek się pomylił, ale o niewiele 16,3 kbity jest ustawiony kodek, więc teoretycznie wychodzi 2 kb/s. W najgorszym przypadku (gdy przez całą godzinę by ktoś nawijał) wychodzi więc 7mb upload i 7 dowload na godzinę zużycia transferu. W praktyce, nie gadasz cały czas, bo dużo słuchasz, trzeba też powietrza zaczerpnąć, czyli na upload wyjdzie 2 mb jeśli będziesz gadał przez 15 minut, a na download ok 4mb jeśli inni bedą gadać Wbrew pozorom ten 1GB to naprawdę dużo na TSie
utopia Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 taki temat jak mi karta leży......... i to integrowany dźwięk mam... to już jest molestowanie :mrgreen:
fotoman Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Krzysiek, nic straconego, najbliższy komputerowy, najtańsza muzyczna 4channel - 30 zł. Wrażenia z rozmów z forumowiczami - bezcenne
upgrayedd Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 już ściągam, zobaczymy, co z tego będzie. jeżeli dobrze rozumiem to jest coś na zasadzie konferencji na Skype, tak?
ertman_176 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 TS nie obciąża tak bardzo łącza jak skype :wink: Używa sie go w grach zespołowych typu CS
upgrayedd Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 już ściągnąłem, sprawdziłem i muszę powiedzieć - fajna sprawa. tylko, że musiałem się rozłączyć, bo matka krążyła nade mną i podsłuchiwała, o czym to ja mówię :devil:
Gość miszczu Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 TS nie obciąża tak bardzo łącza jak skype Używa sie go w grach zespołowych typu CS Dokładnie. Fajny pomysł. Ja osobiście kożystam od dosyć dawna z TS'a i z ventrilo(podobny program) i chwale sobie jakość i "lekkosć"
Marcinmb Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 ja sie juz 45min mecze z mikrofonem Cos tam slychac ale strasznie cichutko Teraz sie zaczolem bawic w ustawienia i juz wogule niedziala
MacFlyer Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 leeee ja się coś zarejestrować nie mogę
gładkilot Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 MacFlyer, romanov mówił ,że może jutro zrobi instrukcję i wklei na forum więc mam nadzieję ,że wtedy wszystko się wyjaśni
romanov Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2009 tak tylko pamietajcie ze aby sie zarejestrowac Admin musi dac wam uprwnienia ,to jest ten gosc z literka na koncu SA trzeba go poprosic i juz po sprawie ja bede dzisiaj jeszcze z godzinke siedzial wiec sluze pomoca jutro od 10.00 bede na ts wiec jak cos to zapraszam w razie klopotow piszcie na gg 10970056
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.