smootny Opublikowano 11 Lipca 2009 Autor Opublikowano 11 Lipca 2009 Słuchaj, a ten balsowy statecznik (głównie stery) nie jest "gumowaty"? Może się wydawać, że kierunek wklejenia dźwigarów nie zapobiegnie przed skręcaniem (choć nie miałem z takimi doświadczenia). Oryginalny statecznik mojego Mefisto był tak wiotki, że zastosowałem podejrzany gdzieś w sieci patent z jednostronnym laminowaniem tkaniną 25, co oczywiście niewiele zmieniło ale za to potroiło jego masę. W rezultacie zmieniłem statecznik na taki jak ma Fregata V. Kiedyś rozpędziłem Timona i flatter urwał statecznik. Mam przez to teraz traumę i dmucham na zimne Model jeszcze nie wypróbowany w "boju" więc dopiero okarze się co jest wart.
smootny Opublikowano 11 Listopada 2009 Autor Opublikowano 11 Listopada 2009 Słuchaj, a ten balsowy statecznik (głównie stery) nie jest "gumowaty"? Może się wydawać, że kierunek wklejenia dźwigarów nie zapobiegnie przed skręcaniem (choć nie miałem z takimi doświadczenia). Oryginalny statecznik mojego Mefisto był tak wiotki, że zastosowałem podejrzany gdzieś w sieci patent z jednostronnym laminowaniem tkaniną 25, co oczywiście niewiele zmieniło ale za to potroiło jego masę. W rezultacie zmieniłem statecznik na taki jak ma Fregata V. Kiedyś rozpędziłem Timona i flatter urwał statecznik. Mam przez to teraz traumę i dmucham na zimne W praniu wszystko okazało się jak najbardziej mocne i każda decyzja trafna - modelik zapierdziela aż miło popatrzeć. Niestety po dzisiejszych lotach niemam filmiku - z braku kamerzysty.... :rotfl:
malinn Opublikowano 20 Listopada 2009 Opublikowano 20 Listopada 2009 Model lata i to zacnie. Przetestowany już na zboczu. Szybki , bardzo zwrotny i kręci akrobację - beczki, pętle i plecy ;-) Na moje jedynie za nerwowy na sw ale myślę kwestia ustawień radia.
smootny Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Opublikowano 20 Listopada 2009 Model lata i to zacnie. Przetestowany już na zboczu. Szybki , bardzo zwrotny i kręci akrobację - beczki, pętle i plecy ;-)Na moje jedynie za nerwowy na sw ale myślę kwestia ustawień radia. To juz tez zostało skorygowane :] dzięki malinn za pomoc w oblotach :]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.