smootny Opublikowano 11 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Słuchaj, a ten balsowy statecznik (głównie stery) nie jest "gumowaty"? Może się wydawać, że kierunek wklejenia dźwigarów nie zapobiegnie przed skręcaniem (choć nie miałem z takimi doświadczenia). Oryginalny statecznik mojego Mefisto był tak wiotki, że zastosowałem podejrzany gdzieś w sieci patent z jednostronnym laminowaniem tkaniną 25, co oczywiście niewiele zmieniło ale za to potroiło jego masę. W rezultacie zmieniłem statecznik na taki jak ma Fregata V. Kiedyś rozpędziłem Timona i flatter urwał statecznik. Mam przez to teraz traumę i dmucham na zimne Model jeszcze nie wypróbowany w "boju" więc dopiero okarze się co jest wart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 11 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Słuchaj, a ten balsowy statecznik (głównie stery) nie jest "gumowaty"? Może się wydawać, że kierunek wklejenia dźwigarów nie zapobiegnie przed skręcaniem (choć nie miałem z takimi doświadczenia). Oryginalny statecznik mojego Mefisto był tak wiotki, że zastosowałem podejrzany gdzieś w sieci patent z jednostronnym laminowaniem tkaniną 25, co oczywiście niewiele zmieniło ale za to potroiło jego masę. W rezultacie zmieniłem statecznik na taki jak ma Fregata V. Kiedyś rozpędziłem Timona i flatter urwał statecznik. Mam przez to teraz traumę i dmucham na zimne W praniu wszystko okazało się jak najbardziej mocne i każda decyzja trafna - modelik zapierdziela aż miło popatrzeć. Niestety po dzisiejszych lotach niemam filmiku - z braku kamerzysty.... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Model lata i to zacnie. Przetestowany już na zboczu. Szybki , bardzo zwrotny i kręci akrobację - beczki, pętle i plecy ;-) Na moje jedynie za nerwowy na sw ale myślę kwestia ustawień radia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Model lata i to zacnie. Przetestowany już na zboczu. Szybki , bardzo zwrotny i kręci akrobację - beczki, pętle i plecy ;-)Na moje jedynie za nerwowy na sw ale myślę kwestia ustawień radia. To juz tez zostało skorygowane :] dzięki malinn za pomoc w oblotach :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.