Jaromir Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2009 [...]Robimy nasze modele i cały osprzęt z tego co mamy i za ile mamy, i z tego co nam się podoba Dokładnie W koncu FDelta to mój pierwszy własnoręcznie zrobiony model od 20 paru lat. Cud jakiś, że na aparaturkę i drobny osprzęt się szarpnąłem Moim marzeniem jest "włożenie" kamery HD do platformy, której jeszcze nie posiadam. Ale póki co - być może iphone zajmie jej miejsce na moim "nerwowym" ASW-28 Co do kamer HD to paru modelarzy polecało (ze względu na cenę, wagę i wielkość) Toshiby. Jest taki model z pełnym HD 1080progresive za jakieś 400 zł w Selgrosie. Ma stały obiektyw, ale całkiem spory (to, że bez zoom to chyba zaleta) i waga mniejsza niż iPhone Progresive HD to i ładne fotki ze stopklatek mogą być (tryb aparatu też ma). Jak zrobię FDeltę w wersji "platforma" to też o takiej kamerce pomyślę. Są wersje z małym HD (1280x720p) za jeszcze mniejsze pieniążki ale z zoomem optycznym.
Abrax Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 [...]Robimy nasze modele i cały osprzęt z tego co mamy i za ile mamy, i z tego co nam się podoba Dokładnie W koncu FDelta to mój pierwszy własnoręcznie zrobiony model od 20 paru lat. Cud jakiś, że na aparaturkę i drobny osprzęt się szarpnąłem Moim marzeniem jest "włożenie" kamery HD do platformy, której jeszcze nie posiadam. Ale póki co - być może iphone zajmie jej miejsce na moim "nerwowym" ASW-28 Co do kamer HD to paru modelarzy polecało (ze względu na cenę, wagę i wielkość) Toshiby. Jest taki model z pełnym HD 1080progresive za jakieś 400 zł w Selgrosie. Ma stały obiektyw, ale całkiem spory (to, że bez zoom to chyba zaleta) i waga mniejsza niż iPhone Progresive HD to i ładne fotki ze stopklatek mogą być (tryb aparatu też ma). Jak zrobię FDeltę w wersji "platforma" to też o takiej kamerce pomyślę. Są wersje z małym HD (1280x720p) za jeszcze mniejsze pieniążki ale z zoomem optycznym. Wow... To wychodzę po fajki do kiosku i zakręcam do Selgrosa Ale nie palę.. Znajdę inny pretekst A poważnie - znasz może jej nazwę ? Poszukał bym sobie coś o niej w sieci. 1080 to pełny HD ! Ciekawą opcją była by możliwość podłączenia trzeciego serva (pozostałe pan/tilt) do zoomu kamery. To oczywiscie w platformie FPV Gratulacje za udany model delty! Pozdrawiam Tomek
Jaromir Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2009 A poważnie - znasz może jej nazwę ? Poszukał bym sobie coś o niej w sieci. 1080 to pełny HD !Ciekawą opcją była by możliwość podłączenia trzeciego serva (pozostałe pan/tilt) do zoomu kamery. To oczywiscie w platformie FPV Gratulacje za udany model delty! Dzięki! Lata mi się nią bardzo dobrze i zamierzam rozwijać ten model (mam parę pomysłów na różne wersje ) i też nie palę, odkładam na materiały Jak pisałem ta z 1080p nie ma zoom. Gazetkę wygrzebałem z rzeczy do spalenia (na zimę do kominka zbieram ) Ważna do jutra (22.06). Toshiba Camileo P10 - 399 netto niestety... Na allegro raczej drożej: http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=Toshiba+Camileo+P10
Abrax Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Oczywiście znalazłem już dane o Camileo P10 i P30 - to jeśli ktoś miałby cos do mojego lenistwa Jako kamera oferuje dużo więcej niż Iphone. Ale nie można nią wykonać telefonu Jeśli chodzi o platformę to jestem początkujący, nadal szukam i pilnie szperam w forach internetowych... Mam trochę trudniej niż Ty bo zbieram na kominek... Pozdrawiam Tomek
Jaromir Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2009 Oczywiście znalazłem już dane o Camileo P10 i P30 [...]Właśnie odczytałem, że ona ma HD ale 4x3 nie panoramiczne (w poziomie 1440 pikselków na 1080).Ciekawe czy ma tryb panoramiczny jakiś, ale tak czy siak wypasik. Kwestia czy przyzwoita optyka - trzeba by gdzieś plików poszukać nagranych tym czymś. No i (jak wspominałeś) nie da się z niej zadzwonić ani pozycji na mapie Googla znaleźć, nie wspominając o mail czy Safari Jak kupisz to podziel się jakimś nagraniem (mogę serwerka użyczyć ) Co do kominka - mi wkład Tarnava przez dwa lata na suporeksach stał i też było ciepło w zimie A teraz saloonik jakby mniejszy się zrobił.
Abrax Opublikowano 21 Czerwca 2009 Opublikowano 21 Czerwca 2009 I w tym momencie chyba przeniesiemy sie w rozmowie na Priv
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.