Kpx800 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Witam! Latałem tydzień temu modelem i po późnym powrocie do domu nie chciało mi się już Lipola ładować. Miał ponad połowę jeszcze bo latałem bardzo krótko pakiet ma pojemność 1800 mAh.Rano wstałem sięgam po baterię, a tu kompletna bania. Napuchł. MIałem taki już przypadek i nie wiem od czego to zależy. Tamten jednak wrócił do swoich rozmiarów, a ten leży już tydzień i nic. Czy da się go jeszcze uratować?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Nie istotne czy się da,ŚMIETNIK!!!Możesz spróbować podłączyć go pod dobrą ładowarkę z balanserem i spróbowac małym prądem dźwignąć,ale ogolnie to do wyrzucenia,taki pakiet nie wróży nic dobrego,to tykająca bomba zegarowa bez wskazówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Witam! Latałem tydzień temu modelem i po późnym powrocie do domu nie chciało mi się już Lipola ładować. Miał ponad połowę jeszcze bo latałem bardzo krótko pakiet ma pojemność 1800 mAh.Rano wstałem sięgam po baterię, a tu kompletna bania. Napuchł. MIałem taki już przypadek i nie wiem od czego to zależy. Tamten jednak wrócił do swoich rozmiarów, a ten leży już tydzień i nic. Czy da się go jeszcze uratować?? Sam od siebie tak czy zostawiłeś podłaczony do regla ? ;D Do lodówki z nim na godzine nastepne daj mu dojsc do temperatury otoczenia i zas do lodówki na godzine i tak 3 razy.Przed włozeniem zostaw w nim troche żeby nie był całkowiscie rozładowany czasem to pomaga i buła schodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kpx800 Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Aż dziw sam z siebie tak spowrotem tamten wrócił. Mam pakiety firmy Flightpower i je na prawdę polecam, a ten incydent to chyba raczej z mojej winy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kpx800 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Aha no może tak zostawiłem i tutaj jest pies pogrzebany.Ale dziwi mnie to że go spiło,bo regiel to Jeti Jes 20 i ma wyłącznik dopływu prądu czyli teoretycznie nie powinno się nic dziać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 ma wyłącznik dopływu prądu czyli teoretycznie nie powinno się nic dziać Nieprawda! Wyłącznik nie odcina zasilania, tylko uniemożliwia załączenie silnika i wyłącza BEC. Mimo wyłączenia, z pakietu pobierany jest ciągle niewielki prąd. Teraz już wiesz, w jaki sposób uszkodziłeś pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kpx800 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 No widzę. Tylko szkoda, że z reguły moja niewiedza przekłada się na straty majatkowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 No widzę. Tylko szkoda, że z reguły moja niewiedza przekłada się na straty majatkowe... No ba... Nic nie powoduje takich strat jak właśnie niewiedza. I tyczy się to każdej dziedziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 E tam. Jak już kiedyś pisałem, prawdziwy mężczyzna nigdy nie czyta instrukcji - prawdziwy mężczyzna wszystko kupuje dwa razy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.