matyjasiak Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Witam jak w temacie ostatnio skonstruowałem nowy model DLG, jego waga wynosi około 276g.Tylko jest jeden mały problem model sam żaczą skręcać a raczej przechylać sie na stronę kołka. Skrzydła nie są zwichrowane kadłub prosty i kąty również zachowane. Nie wiem co jest przyczyną, bardzo bym prosił o poradę. Próbowałem z ciężarkiem na przeciwnej końcówce ale to nie wiele dało. dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Może tam była termika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aviator Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Cudow nie ma - jezeli dowazenie przeciwnej polowki plata nie rozwiazalo problemu to musi byc cos krzywo, ewentualnie serwo/a lotek/kierunku nie wraca(ja) poprawnie do neutrum. rozwiazania: - zlokalizowac i usunac skrzywienie/zwichrowanie - wymienic serwa na lepsze ew usunac luzy w sterowaniu lotkami/kierunkiem - a najprosciej (zdecydowanie nienajlepiej) wytrymowac (lotkami i/lub kierunkiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matyjasiak Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 tylko jest problem oczywiście że próbowałem to trymowac to daje ale dla mnie lotki są aż za bardzo wychylone. Drogi Czarku to niestety nie była termika bo dzieje się to nawet gdy żucam "HLG" za każdym razem to samo może to wina serw jeszcze sprawdze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Sprawdź czy masz równo sklejone połówki płata. W moim starym skrzydle miałem trochę krzywo i działo się to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 ale to przy rzucie czy w locie się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matyjasiak Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 i przy rzucie i przy locie swobodnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G Rozanski Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam. Przyjedź do nas do Konstancina to chętnie Ci pomożemy. Zapraszamy, tel 695911544 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Nio to nie ma bata. Albo masz skręcone skrzydło albo stateczniki krzywo. Dodatkowo może natarcie źle obrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.