Skocz do zawartości

Samoczynne skręcanie modelu( pytanko) DLG

matyjasiak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie ostatnio skonstruowałem nowy model DLG, jego waga wynosi około 276g.Tylko jest jeden mały problem model sam żaczą skręcać a raczej przechylać sie na stronę kołka. Skrzydła nie są zwichrowane kadłub prosty i kąty również zachowane. Nie wiem co jest przyczyną, bardzo bym prosił o poradę. Próbowałem z ciężarkiem na przeciwnej końcówce ale to nie wiele dało.

dziękuję.

Opublikowano

Cudow nie ma - jezeli dowazenie przeciwnej polowki plata nie rozwiazalo problemu to musi byc cos krzywo, ewentualnie serwo/a lotek/kierunku nie wraca(ja) poprawnie do neutrum.

rozwiazania:

- zlokalizowac i usunac skrzywienie/zwichrowanie

- wymienic serwa na lepsze ew usunac luzy w sterowaniu lotkami/kierunkiem

- a najprosciej (zdecydowanie nienajlepiej) wytrymowac (lotkami i/lub kierunkiem)

Opublikowano

tylko jest problem oczywiście że próbowałem to trymowac to daje ale dla mnie lotki są aż za bardzo wychylone.

Drogi Czarku to niestety nie była termika bo dzieje się to nawet gdy żucam "HLG" za każdym razem to samo

może to wina serw jeszcze sprawdze...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.