mario70 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam ! Czy możecie podać na podstawie doświadczenia, jaki jest średni czas lotu na zbiorniku 300ccm i silniku 7,5ccm? W moim przypadku jest to model trenerka jak w stopce z silnikiem OS MAX 46LA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki19944 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Na zbiorniku 300ccm :? ?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 300ccm = 300ml = 10Oz Zbiornik firmy Kavan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 na 300ml polatasz z 20 min albo i więcej.Kark Ci zdrętwieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 akrobacyjnie latam koło 15 min , na tym zbiorniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Ok, czyli wlanie jakieś 2/3 pojemności zbiornika spokojnie wystarczy. Jeszcze prozaiczne pytanie. Wiem, że mogę to sprawdzić doświadczalnie ale trochę szkoda paliwa. Będę używał pompki elektrycznej i w jakim czasie napełni mi ona zbiornik? Jest on na tyle zabudowany, że naocznie tego nie sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 W 17,245 sekundy. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 ...drugi wężyk na odpowietrzaniu zbiornika i do bańki z paliwem... Sam tak robię od wielu lat; mam w zakrętce bańki 5l. dwa króćce - na jednym w dół węzyk z filtrem na końcu, to do tankowania modelu, na drugim wężyk powrotny/przelewowy ze zbiornika w modelu, pompka zębata od spryskiwacza z Favoritki... To się nazywa "racjonalna gospodarka paliwowa" :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 U mnie pompka z Poldka przepompowała pewnie wiecej metanolu niz płynu przy tej ilosci godzin pracy Poldek na pewno by wylądował na złomie. PS przyznam, że nie wszystko w Porsche Polonez Caro plus jest do :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.