Skocz do zawartości

Beny 3d - moj pierwszy "szok"- flayer

motyl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wybrałem się do modelarni-piwnicy nawinołem silniczek i oto efekt :)

Beny11.jpg

silniczek waży 36g z mocowaniem i propsaverkiem :) Całość 103g :)

Opublikowano

Dlugo sie bedziesz jeszcze z nim bawil ????

Jak wide jak go meczysz to juz rozumiem dlczego motyla -2 robiles 3 miesiace :D

(ale zrobilem Ci Marcin wrednego posta. )

Opublikowano

Hello :) wrocilem z wyprawy i widze na forum ruch az dymi :)

Motyl: 103 g na naped to trochu sporo ...

Artur: My sie moze znamy???

No to jutro latanie:) Teraz wyspac sie troche trzeba:)

Opublikowano

Piękny elektryczek ten sposób z zawiasami jest też super.Musze go wyprubować,koniec z taśmami :D a co do kleju:ja swoje deproniaki kleiłem klejem z pistoletu na specjalne naboje klejowe,nie raz sie poparzyłem :D ale efekty były super.model dało sie naprawić w 5 minut i dalej latałem,ten model miał tyle kraks że efektem tego były 2 paczki kleju na modelu.Kolega to sie śmiał że to nie jest model z depronu tylko z kleju:D.

Przy pomocy tego kleju zrobiłem deproniaka w 4 godzinki z przerwami .Jedyną wadą tych modeli(szczegulnie już nnaprawianych)była ich waga,niestety lekki ten klej nie jest.

Polimer jest dla mnie niezastąpiony:D:D:D.

Opublikowano
Dlugo sie bedziesz jeszcze z nim bawil ????

Jak wide jak go meczysz to juz rozumiem dlczego motyla -2 robiles 3 miesiace :D

(ale zrobilem Ci Marcin wrednego posta. )

zaczne od końca :)

Wrednego posta nie zrobiłes bynajmniej j atak nie uważam:) jest demokracja to kązdy może mówić co mu się chce byle by nie obrażał :P

Motyla2 męczyłem bo poszedłem do pracy, w zimowe dzionki mam 24h na modelowanie później już mi tylk 8h na sen zostaje nawek czsem nei ma czasu i chęci na "robote" z żoną :)

Co do benka to jeszce chwile potrwa, bo chce go zrobić lekko, musze zamówić serwa, i pakiet tu mam problem 2 czy 3s ?? 620 czy 750 pojemności ?? Ale jak zwykle w życiu nie może się dobrz eukłądać jak było troszke zapasu finansowego to się furka rozsypała i kasa za nią. jeszc bilety musze kupić bo jade na urlopik do DŻANGLI :) Serwa sie zastanawiam albo TowerPro 5g, albo BlueBird 3,6g :)

Opublikowano

Chyba blue arrow? albo ja nie znam tych blue bird. Im mniej tym lepiej. Ja mam te blue arrow 3,6g ale dziwne ze wogole one dzialaja, jedno juz sie rozsypalo, czekam jak 2 nastepne:P

Opublikowano

8,9E za serwo i 14Eza przesyłke to daje 10,3E za sztuke serwa jakieś 42zł i teraz jeszcze 10zł za rozsyłke pozostałych :( to już wole towerpro za 30zł kupić :)

Opublikowano
8,9E za serwo i 14Eza przesyłke to daje 10,3E za sztuke serwa jakieś 42zł i teraz jeszcze 10zł za rozsyłke pozostałych :( to już wole towerpro za 30zł kupić :)

A wcześniej chciałeś za 61zł Blue Bird :shock:

O koszcie za przesyłkę z polskiego sklepu zapomniałeś (nieważne, jak liczyć jest to tyle samo co koszt rozsyłki)?

Mi wychodzi, że za 2 serwa z Polski miałbyś 3 serwa z Niemiec (mam na mysli podobne serwa 3,7g) :D

Opublikowano

Hubert a kupowałeś tam w niemczech ?? Ja jeszcze nie i dochodzi ryzyko zakupu nie wiem jak koszty przelewu :) Mało tego pomyśl nad kosztami reklamacji :)

Jak kupowałem apraturke MC19 właśnei zastanawiałem się nad kupnek w w/w sklepie ale wybrałem polski sklep droższy o 100zł od tamtego ale reklamacje składam w polsce a nie w DE :)

Opublikowano
Hubert a kupowałeś tam w niemczech ?? Ja jeszcze nie i dochodzi ryzyko zakupu nie wiem jak koszty przelewu :) Mało tego pomyśl nad kosztami reklamacji :)

Nie nie kupowałem.

Wszystkie te argumenty sa słuszne, ale wcześniej pisałeś tylko o cenie i w dodatku porównywałeś zupełnie inne produkty.

Ostatnio wogóle przestaje się opłacać robienie zakupów zagranicznych towarów, które są dostępne u nas.

Ale czasami jeszcze korci mnie coś kupić w Chinach.

Ceny tylko trochę niższe, ale gratisowo jest dreszczyk emocji :lol:

Opublikowano

Witam

Jeśli idzie o serwa to polecam TS1118 firmy TOPMODEL 4,7 grama.

Dzięki unikatowej konstrukcji mają same zalety: precyzja pracy ,idealnie trzymają neutrum, duży moment obrotowy, bardzo dłucga żywotność. Nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem uszkodzenia tego serwa (osobiście użytkuję je od ponad roku) . Mają tylko jedną wadę - cena ok. 95 zł (ale są jej warte)

Co prawda do kręcenia fikołków w powietrzu można zastosować tanie serwa, natomiast jeśli zacznie się kręcić prawdziwą akrobację to różnica jest kolosalna. (Nawiasem mówiąc te serwa stosuje większość zawodników w F3AI i "aeromusicalu")

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.