motyl Opublikowano 22 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Powoli powoli i idze do przodu teraz wyposażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 22 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Wybrałem się do modelarni-piwnicy nawinołem silniczek i oto efekt silniczek waży 36g z mocowaniem i propsaverkiem Całość 103g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Dlugo sie bedziesz jeszcze z nim bawil ???? Jak wide jak go meczysz to juz rozumiem dlczego motyla -2 robiles 3 miesiace (ale zrobilem Ci Marcin wrednego posta. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_szaa Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Hello wrocilem z wyprawy i widze na forum ruch az dymi Motyl: 103 g na naped to trochu sporo ... Artur: My sie moze znamy??? No to jutro latanie:) Teraz wyspac sie troche trzeba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 mysle ze widzielismy sie juz kiedys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neon Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Piękny elektryczek ten sposób z zawiasami jest też super.Musze go wyprubować,koniec z taśmami a co do kleju:ja swoje deproniaki kleiłem klejem z pistoletu na specjalne naboje klejowe,nie raz sie poparzyłem ale efekty były super.model dało sie naprawić w 5 minut i dalej latałem,ten model miał tyle kraks że efektem tego były 2 paczki kleju na modelu.Kolega to sie śmiał że to nie jest model z depronu tylko z kleju:D. Przy pomocy tego kleju zrobiłem deproniaka w 4 godzinki z przerwami .Jedyną wadą tych modeli(szczegulnie już nnaprawianych)była ich waga,niestety lekki ten klej nie jest. Polimer jest dla mnie niezastąpiony:D:D:D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 mysle ze widzielismy sie juz kiedys Kiedyś byłeś też u mnie :wink: A dzisiaj robimy pożegnanie lata/powitanie jesieni, jak kto woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Motyl: 103 g na naped to trochu sporo ... Bartek sam silniczek 36g a model z napędem 103g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Dlugo sie bedziesz jeszcze z nim bawil ????Jak wide jak go meczysz to juz rozumiem dlczego motyla -2 robiles 3 miesiace (ale zrobilem Ci Marcin wrednego posta. ) zaczne od końca Wrednego posta nie zrobiłes bynajmniej j atak nie uważam:) jest demokracja to kązdy może mówić co mu się chce byle by nie obrażał Motyla2 męczyłem bo poszedłem do pracy, w zimowe dzionki mam 24h na modelowanie później już mi tylk 8h na sen zostaje nawek czsem nei ma czasu i chęci na "robote" z żoną Co do benka to jeszce chwile potrwa, bo chce go zrobić lekko, musze zamówić serwa, i pakiet tu mam problem 2 czy 3s ?? 620 czy 750 pojemności ?? Ale jak zwykle w życiu nie może się dobrz eukłądać jak było troszke zapasu finansowego to się furka rozsypała i kasa za nią. jeszc bilety musze kupić bo jade na urlopik do DŻANGLI Serwa sie zastanawiam albo TowerPro 5g, albo BlueBird 3,6g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_szaa Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Chyba blue arrow? albo ja nie znam tych blue bird. Im mniej tym lepiej. Ja mam te blue arrow 3,6g ale dziwne ze wogole one dzialaja, jedno juz sie rozsypalo, czekam jak 2 nastepne:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 3,7g 3,4g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Może zamówmy grupowo z staufenbiel - DYMOND 3.6g - 8.9 E za szt przy 10 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 8,9E za serwo i 14Eza przesyłke to daje 10,3E za sztuke serwa jakieś 42zł i teraz jeszcze 10zł za rozsyłke pozostałych to już wole towerpro za 30zł kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 8,9E za serwo i 14Eza przesyłke to daje 10,3E za sztuke serwa jakieś 42zł i teraz jeszcze 10zł za rozsyłke pozostałych to już wole towerpro za 30zł kupić A wcześniej chciałeś za 61zł Blue Bird :shock: O koszcie za przesyłkę z polskiego sklepu zapomniałeś (nieważne, jak liczyć jest to tyle samo co koszt rozsyłki)? Mi wychodzi, że za 2 serwa z Polski miałbyś 3 serwa z Niemiec (mam na mysli podobne serwa 3,7g) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 24 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Hubert a kupowałeś tam w niemczech ?? Ja jeszcze nie i dochodzi ryzyko zakupu nie wiem jak koszty przelewu Mało tego pomyśl nad kosztami reklamacji Jak kupowałem apraturke MC19 właśnei zastanawiałem się nad kupnek w w/w sklepie ale wybrałem polski sklep droższy o 100zł od tamtego ale reklamacje składam w polsce a nie w DE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Hubert a kupowałeś tam w niemczech ?? Ja jeszcze nie i dochodzi ryzyko zakupu nie wiem jak koszty przelewu Mało tego pomyśl nad kosztami reklamacji Nie nie kupowałem. Wszystkie te argumenty sa słuszne, ale wcześniej pisałeś tylko o cenie i w dodatku porównywałeś zupełnie inne produkty. Ostatnio wogóle przestaje się opłacać robienie zakupów zagranicznych towarów, które są dostępne u nas. Ale czasami jeszcze korci mnie coś kupić w Chinach. Ceny tylko trochę niższe, ale gratisowo jest dreszczyk emocji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Ceny bywaja bardz ok. Jakieś serwo 3,6g w Polsce za 45zł : http://www.modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=314 W moim ulubionym chińskim sklepie cena serw 3,6g to 13,75$. Nie licząc wysyłki to wychodzi 13,75$x3,26zł/$ (kurs realny sprawdzony ostatnio) = 44,825zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 24 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2006 Dzieki Hubert za link - chyba sie skusze na te pelikany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz S.A.U. Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Witam Jeśli idzie o serwa to polecam TS1118 firmy TOPMODEL 4,7 grama. Dzięki unikatowej konstrukcji mają same zalety: precyzja pracy ,idealnie trzymają neutrum, duży moment obrotowy, bardzo dłucga żywotność. Nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem uszkodzenia tego serwa (osobiście użytkuję je od ponad roku) . Mają tylko jedną wadę - cena ok. 95 zł (ale są jej warte) Co prawda do kręcenia fikołków w powietrzu można zastosować tanie serwa, natomiast jeśli zacznie się kręcić prawdziwą akrobację to różnica jest kolosalna. (Nawiasem mówiąc te serwa stosuje większość zawodników w F3AI i "aeromusicalu") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_szaa Opublikowano 25 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2006 Mariusz, czy moglbys podac jakies linki do sklepu w polsce z tymi serwami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.