Skocz do zawartości

Łowienie chmur

Artur Caban

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tu kilka moich lekko poprawionych:

366b23c8a1754b42med.jpg

184c506cfef123e5med.jpg

w tle widać Śnieżkę :D

7389c5bef96d6f9amed.jpg

bd7dda9830ab9243med.jpg

i ciekawostka light graffiti :D

c70b28b96ab70434med.jpg

to ostatnie uzyskuje się przez długie czasy naświetlania i machania jak szalony latarka zapalniczką itp ciekawe efekty wychodzą :wink:

Aparat to stary dobry 7mpx Canon powershot a550

Opublikowano

Bartosz Mesjasz zdjęcie nr. 2 to jest edytowane w jakimś programie ? Jeśli tak to co to za efekt ? Bardzo fajnie to wygląda.

Opublikowano
Bartosz Mesjasz zdjęcie nr. 2 to jest edytowane w jakimś programie ? Jeśli tak to co to za efekt ? Bardzo fajnie to wygląda.
ACD See 9 menager ;D (znaczy sie menadżer obrazów) Tam jest jedna taka opcja Shadows&highlight (filtr)nie za bardzo wiem co to robi ale przy niektórych odpowiednio oświetlonych fotkach uzyskuje się ciekawe efekty.
Opublikowano

Bartosz Mesjasz,

Shadows&highlight (filtr)nie za bardzo wiem co to robi

Nie znam ACD See ale ten filtr rozjaśnia ciemne partie obrazu, nie ruszając jasnych. Może też byc na odwrót, ale warunkiem jest odpowiednie naświetlenie zdjęcia.

Opublikowano

Wygrzebałem zdjęcia ciekawej burzy. O ile pamiętam, nie padało, zachmurzenie było niewielkie. Było praktycznie brak wyładowań do ziemi. Wszystkie pomiędzy chmurami.

DSCF2712x.JPG

DSCF2756x.JPG

Opublikowano

Jak wrzucamy HDR to ja też coś podrzucę. Zdjęcia sklejane z 3 ekspozycji z ręki, więc minimalnie poruszone:

2862428281_b15665df6b.jpg 3620619670_a821728295.jpg

Z lewej lasy w okolicach Łeby widziane z latarni Stilo, a po prawej Stradomka.

Opublikowano

708de92e805fd7bc.jpg

a to ja ustrzeliłem z rok temu ;)

Wiem, że dajemy zdjęcia głównie z różnymi efektami podniebnych wyczynów natury :P ale wydaje mi się, że to zdjęcie też dosyć ciekawie wygląda - i nie, nie jest to komputerowa animacja ;)

41062217f44ba5e5.jpg

Napis wykonany z szmat nasączonych benzyną - zeby nie było, wszystko pod nadzorem dorosłych (robiłem to 2 ? 3 ? lata temu na konkurs organizowany przez ten że portal ;) )

Opublikowano

Długi czas naświetleń (np. 30sekund) i zostawiony aparat w jednym miejscu, nieruszany - w momencie jak sie błyska, błysk utrwala sie na focie ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.