Henryk S. Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Latanie w Podwarpiu już zostało zakończone,od maja latamy w Strzemieszycach,jest to nasze nowe lotnisko. Potężne tereny,same łąki,żadnych pól uprawnych i z dala od zabudowań. A teraz kilka zdjęć z dzisiejszego latania. Nowe lotnisko i nowi modelarze Stanisław z synem z modelem Fun-flay. Jeszcze model Andrzeja historyczny Wicherek. To już właściciel prawie całych terenów,też modelarz,ale ten silnik to nie jest jego,lubi się chwalić. Takie ustrojstwo tez dziś na naszym lotnisku wylądowało i wystartowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 VOXik jest fajny chodź mułowaty Ale drodzy koledzy takie PPG jest tym co kocham na dzień dzisiejszy i chyba jednak fajniejsze niż wszelakie spalinki chodź nie szybowcy nie przewyższy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Jestem i JA - a właściwie zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 No koledzy coś się tam dzieje.Trzeba was odwiedzic z nowymi modelami. może ta niedziela ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Mirku czemu dopiero w niedziele,codziennie ktoś lata. Wczoraj też latali koledzy,ja nie miałem czasu. Dzisiaj też lataliśmy,Jano oblatał swojego Dancer,Andrzej też miał Dancera,ale problemy z silnikiem i nie oblatany. Ja swojego Dancera oblatałem dużo wcześniej,warto było kupić te kadłuby i dorobić płaty i stateczniki,są to modele na prawdę pięknie latające,chodzą za ręką. Mirku jutro jak będzie pogoda też latamy,a w sobotę i niedziele,koledzy będą latać,a ja biorę model do samochodu i też będę latał ale w okolicach Żywca. Teraz jeszcze zobaczcie,jakie mamy piękne lotnisko,wykoszony potężny teren,można startować i lądować w każdym kierunku,nawet największym modelem,tak to wygląda na dzień dzisiejszy dzięki Andrzejowi,koszenie zajęło mu dwa dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 No aż sie łezka kreci ze Wy chopcy z za rzeki macie taka pogode! U nas dzien w dzien wieczorem burza i deszcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 trochę nie skoro przybyliśmy, ale impreza się kręciła nawet poważnym sprzętem londowali do oblotu poszedł PINTO jeszcze bez kabinki Czekam na inne foty. Henryku mam nadzieję że do nas dołączysz :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 chłopaki jak tam trafić ? wybieram sie juz z miesiąc czasu żeby polatać ale jutro bede napewno o ile namierze to lotnisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtCom Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtCom Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Sobota, 04-07-2009. AT-40L po zmianie zespołu napędowego na bardziej "tradycyjny". Rozstał się z silnikiem elektrycznym na rzecz ASP FS61AR. Zdjęcie jeszcze przed pierwszym lotem na spalinie: Pogoda dopisała: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 ok dzięki może trafie dzisiaj pogoda jest jaka jest, ale jadę tam choćbym miał sam tam latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki19944 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Witam. Dzis(nie wiem dokładnie, który jest dziś, chyba 5).07.09 lataliśmy w Strzemieszycach. Było nas mnóstwo. Aby bezsensownie nie zaśmiecac forum moimi bezsensownymi (przemówieniami) po prostu wrzucę fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 No koledzy wczoraj była piękna pogoda i znowu lataliśmy w Strzemieszycach,ja Jano i Andrzej. Jeżeli chodzi o zdjęcia z lotów,to jest problem gdyż niema kto pstrykać,ja zawsze trzymam drążki w rękach a nie aparat. Teraz kilka zdjęć które udało mi się wczoraj zrobić. Byłoby wszystko super,gdyby nasz kolega Jano nie wsadził swojego paluszka,do mojego modelu a on go ukąsił. Tak ten paluszek Jana wygląda, po pierwszej pomocy udzielonej przez Andrzeja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Zdjęcia z niedzieli z małym opóźnieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Ostatnio pogoda była super, więc w sobotę i niedziele lataliśmy od godz 14 do zmierzchu. Było by wszystko super gdyby syn Stanisława Karol nie skasował swojego 3D, niestety nie do odbudowy. Była jeszcze jedna kraksa wicherka25,jest lekko uszkodzony, latał nim Marek. Przyczyną 2 kraks była podobna, wicherek miał nie naładowany pakiet odbiornika. A w 3D według mnie tez brak napięcia, ale przyczyna była odłączenie się akumulatora w nadajniku,lub chwilowe rozłączenie się przełącznika od drgań. Jak się dowiedziałem od właściciela, ten przełącznik miał już 10 lat, przekładany z modelu do modelu. Model pięknie równiutko szedł na spotkanie z matka ziemią. Teraz kilka zdjęć z soboty które udało mi się zrobić. Teraz kilka zdjęć z niedzielnego latania. Stanisław latał motoszybowcem,po kraksie z jednego płata zrobił dwa,naprawa modelu na lotnisku i w górę. Tak była piękna i bezwietrzna pogoda że taki modelik też latał. Modeli było dużo,latania też,ale z moich lotów brak zdjęć,gdyż na razie nie umiem latać i pstrykać zdjęcia. Kolega Tomek zrobił bardzo dużo zdjęć,jak dostane płytkę to jeszcze coś wstawię. Dzisiaj też lataliśmy,ja Jano i Andrzej,ale za kosiarkami i znowu lotnisko pięknie wygolone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Hej mieszkam w Olkuszu może wybrał bym się do was w niedziele pooglądać albo polatać - mam tylko prośbę czy ktoś mógłby zaznaczyć na googlemaps gdzie dokładnie znajduje sie to lotnisko - z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Jeszcze kilka obiecanych zdjęć z lotów moich modeli,ale nie ma tego za dużo gdyż Przemek tylko tyle zrobił. Przemek z Baronetem i Morawą,oraz grupowe zdjęcie. Teraz piękna ulubiona modelka Przemka,oraz jego model. Atu pilot przymierza się od startu. Jeszcze zdjęcie modelu 3D o którym pisałem,poszedł do kasacji. 15,07 też lataliśmy a zdjęć jak na lekarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1281 Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Witam . Postaram się wkleić kilka ciekawych fotek z waszego wczorajszego śmigania:) coś to nie tak mi wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 tomi 1281 wstawił już kilka zdjęć z naszego wczorajszego latania. Wczoraj bardzo silnie wiało,przyjechałem na lotnisko o godz 16 i wykonałem dwa loty podczas silnego wiatru. Przed godz.17 przyjechali koledzy,przestało wiać,i była piękna pogoda aż do zmierzchu,więc lataliśmy po dwa lub trzy modele ciągle w powietrzu. No i kilka zdjęć też udało mi się pstryknąć. Tak prezentuje się mój Dancer po zrobieniu osłony silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki19944 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Witam, z lekkim opóźnieniem wrzucam kilka fotek z dnia 30.08.09. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.