smootny Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam. Posiadam Nadajnik MX-12 + kilka odbiorniczków.. Pośród tych odbiorniczków znalazł się JETI REX 5 MPD. Pytanie dotyczy konfiguracji jednego z drugim by uzyskać efekt lotek na dwóch różnych kanałach ( serwach ) a nie na jednym kabelku Y. Po podłaczeniu: 1. regulator 2. lotka 1 3. ster w 4. ster k 5. lotka 2 działa tylko jedna lotka... za diabła nie mogę dojść do tego jak na tym odbiorniku uzyskać efekt klap. Na odbiornikach 7 kanałowych sprawa jest prosta - na 6 pinie działa 2 lotka a tu nic... poproszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Robisz tak: Włączasz w MX-12 mikser klap, następnie wybierasz dowolny mikser i miksujesz GEAR to Flap (jak dobrze pamiętam, albo odwrotnie) i powinno działać. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Robisz tak:Włączasz w MX-12 mikser klap, następnie wybierasz dowolny mikser i miksujesz GEAR to Flap (jak dobrze pamiętam, albo odwrotnie) i powinno działać. :wink: a faktycznie masz rację -:] dzięki za pomoc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pman Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Słyszałem bardzo złe opinie o tym odbiorniku - niestety po fakcie (zakupu). Mógłbyś potwierdzić? Mam jeden i boję się go pakować do modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Odbiornik jest dobry, jak wszystkie Jeti, mamy z Motylastym takie w Totach. I jak wszystkie Jeti "w koszulce" - a może i inne konstrukcje, jest wrażliwy na dzwony. Chodzi o to, że płytka jest trawiona w jednej części, po czym frezowana i składana w kostkę. Te "zawiasy" z miedzi po kraksie bywa, że pękają. Ale można je łatwo reanimować - rozciąć koszulkę, rozłożyć, polutować złącza między płytkami i wio. Można nawet "na płask" http://www.webx.dk/rc/RX-measurements/Jeti-Rex5plus/rex5plus.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pman Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 I nie miałeś problem z kopaniem? Co do reanimacji odbiorników (zwłaszcza tych tańszych)... wydaje mi się, że szkoda kolejnego modelu :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Nie zauważyłem żadnych niepokojących zjawisk. Motylasty też nic nie wspominał. A skąd te "bardzo złe" opinie, jeśli można wiedzieć ? Co do reanimacji - myslę, że chyba jednak polutowałbym Jetiego do jakiegoś deproniaka, zamiast wykładać kolejna stówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Latam na Rexach od 4 lat, żadnych problemów do tej pory nie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Ja mam rexy w DLG. Zamknięte w węglowej klatce antena na zewnątrz modelu i nic mnie nie kopie. 3 lata już tak latam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pman Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Dzięki za odpowiedzi. Nie chodzi ogólnie o REXy, bo 7 jest bardzo OK, ale złą opinię usłyszałem właśnie o 5. A skąd te "bardzo złe" opinie, jeśli można wiedzieć ? Być może przesadziłem z liczbą mnogą - słyszałem kategoryczną opinię od osoby, która jest dla mnie pewnym autorytetem. Wsadzę go jednak do EGP i potestuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Robisz tak:Włączasz w MX-12 mikser klap, następnie wybierasz dowolny mikser i miksujesz GEAR to Flap (jak dobrze pamiętam, albo odwrotnie) i powinno działać. :wink: lotki zadziałały - lecz klapy już niechcą .. chyba kupię 7 kanałów i będzie spokój.. apropos - jeżeli chodzi o rexa-5 odbiornik- jest zajefajny- jak narazie odbył z 30 lotów i najmniejszego problemu z funkcjonowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.