eze Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam .Skonczylem wlasnie budowe swojego 2 platowego esa.Zamontowalem w nim silnik typowo esoski tzn Tp 2408-21.Pakiet 3 s.Niestety silniczek troche kiepsko ciagnie to bydle.Tzn latac lata ale brakuje troche mocy na scinanie tasiemki.Poszukuje czegos mocniejszego .Skrzydla maja dosc gruby profil dlatego opory powietrza uskuteczniaja mi szybkie latanie.Prosze o pomoc.Chcialbym cos zamowic z HC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5244 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5690 Nr. 1 dobrze mi służył mimo kilku złych komentarzy na stronie. Niestety z własnej winy zerwałem jeden kabel. W porównaniu z "dzwonkiem" czuć dużą różnicę w mocy, chociaż waga i wymiary są zbliżone Nr. 2 właśnie od mnie jedzie, był parę razy polecany na forum, a komentarze też nie są złe. Jak dojdzie, to będę mógł powiedzieć coś więcej. Jeszcze jedno(zapomniałem zapytać :oops: ) czy to ma być 100% regulaminowy ESA czy do luźnego polatania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 To chyba Esa a'la WWI - wydaje mi się że do niego należało by dać silnik o małym kv i duże śmigło (duży ciąg). Zresztą on nie powinien latać szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Interesuje mnie tylko niedzielne latanie.Co do regulaminowego latania to mam inną maszynke ktora katuje :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 To chyba Esa a'la WWI - wydaje mi się że do niego należało by dać silnik o małym kv i duże śmigło (duży ciąg).Zresztą on nie powinien latać szybko. Tak jak pisze Janek: Silnik 1000 kV, zasilanie 3S i śmigło 10x6... Bardzo duży ciąg statyczny i można powiedzieć, że prawie stała prędkość niezależnie od wykonywanych figur... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.