piotrp Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Zobaczcie jak tafla jeziora reaguje na strumień zaśmigłowy przy ostrym wznoszeniu modelu: - sam koniec filmu po prawej od modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Wydaje mi się, że ten rozbryzg, to kropelki wody oderwane od kadłuba po ślizgu. W wyniku nagłego zwrotu i przeciążenia. Przypomina to machnięcie mokrą ręką. Model poderwał się tak szybko, że woda na kadłubie/pływaku dalej leciała poprzednim torem i oderwała się od modelu. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Ty wiesz, możesz mieć rację, nie wpadłem na to. Nie mniej spodobało mi się to "zafalowanie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 woda na kadłubie/pływaku dalej leciała poprzednim torem i oderwała się od modelu Trochę za mała prędkość. Moim zdaniem na skutek zmiany położenia modelu, woda o której wspominasz (ta z mokrego pływako-kadłuba) wpadła w strefę działania śmigła i masz efekt strząśnięcia. Brak charakterystycznego odgłosu wody w śmigle (silny "trzask"), zaprzecza jakoby woda została strząśnięta bezpośrednio przez śmigło, ale mogła być zdmuchnięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 To jeszcze mi powiedzcie, czego przestraszyła się ta pani: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 To jeszcze mi powiedzcie, czego przestraszyła się ta pani: Ta "pani" stała gdzieś obok Ciebie (a raczej kamery) i słabo widziała, może nawet to Ty tak spanikowałeś myśląc, że w kogoś walniesz :] Za trafne odpowiedzi przewidujesz jakieś fanty, bo nawet jeżeli nie zgadłem, to w większości przypadków tak to właśnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 Prawie dobrze Hubercie, prawie dobrze. A w nagrodę zrzut cukierków na głowę z lotu koszącego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruski Mafiozo Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Jak sie dobrze przyjrzecie (zatrzymajcie film jak model sie odrywa) - To nie żadne krople ani woda, ani strumień powietrza. TO: spłoszona ławica małych rybek -najprawdopodobniej uklei! :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.