gimpel Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Panowie, Na imię mam Rafał i mieszkam w Radomiu. Zapadłem na modelozę już we wczesnym dzieciństwie, za sprawą mojej szanownej Matki, która obdarowała mnie biblią: "ABC miniaturowego lotnictwa". Teraz dziękuję Jej (Matce, nie biblii) i Panu Schierowi. Tamtego popołudnia (a pamiętam ten dzień jak wczorajszy, mimo 40-tki na karku) zbudowałem swój pierwszy model latający - czy pamięta ktoś kartonową wycinankę dołączoną do książki? To było 30 lat temu. Potem uczęszczałem do modelarni, budowałem najrozmaitsze jaskółki, zefiry, Wicherków nie zliczę. W końcu rozpocząłem studia, potem rodzina, praca - i życie przerwało mi karierę modelarską na równe 15 lat. No i od ośmiu lat znów zajmuję się modelami - wyłącznie spalinowymi RC. ARF, gotowe, budowane osobiście. Czasem klasycznie, czasem metodą CwRW. Co prawda wszystkie moje modele latały, ale nie zawsze zgodnie z moimi oczekiwaniami. Jak to określa mój Ojciec, gorący kibic moich wyczynów: "model był na powietrzu, ale nie W powietrzu". Powrotów z lotniska "w wiaderku" też było sporo - ale taki już urok tego sportu. Moje modelarstwo traktuje czysto rekreacyjnie - żadnych zawodów, konkurencji itp. To zajęcie ma mnie odstresowywać (heh, dobre sobie, szczególnie podczas oblatywania ..). W końcu znalazłem Forum i od pewnego czasu podziwiam osiągnięcia modelarskie tutaj prezentowane i omawiane. Postanowiłem więc dołączyć - bo wiem, że to, co do tej pory robiłem, to był dopiero wstęp do przygody przez duże "M" Pozdrawiam, R.
MiQ27 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 zbudowałem swój pierwszy model latający - czy pamięta ktoś kartonową wycinankę dołączoną do książki? gimpel, no przecież, aż łezka się w oku kręci
ahaweto Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Witamy. Pamiętam bardzo dobrze tamte czasy a najbardziej swoją niecierpliwość Pozdrawiam Adam.
gimpel Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Czołem Panowie Baczek, chciałbym znów zaczynać, uwierz mi. Zazdroszczę Ci. MIO27, no nie? Żebyś wiedział.... Mammuth, hej. Pegaz, miło mi poznać. Ahaweto, tak było, Amen. Dziękuję, Panowie , za miłe słowa. Do zobaczenia. Pozdrawiam, gimpel
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.