Marcus Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 100 lat ! Dopiero jutro... Gratuluję. Jak model ładnie i starannie wykonany to musi polecieć Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 O, że ja się swoim filmikiem nie pochwaliłem... :oops: [vimeo] [/vimeo] Fotki w temacie, str 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Dopiero jutro... A więc: 100 LAT Gratuluję oblotu I mam pytanko --> co to za śmigła, takie żółte ? Jakieś nowe GWS'y ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekrc Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 jary14, 1000lat i bez kretowego latania Sekator, piękny model a twoje umiejętności jeszcze lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrik123 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 1o0 Lat ;] I 99 nowych modeli czy jakoś tak ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 co to za śmigła, takie żółte ? Jakieś nowe GWS'y ? Śmigła kupowałem u p. Mirka. Poza kolorem praktycznie nie różnią się niczym od GWS'ów. http://abcrc.pl/p/79/976/smiglo-nulon-ep-1047-10x4-7-slow-flyer-pozostali-producenci-smigla-i-akcesoria.html PS. Dzięki za życzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Marcus gartuluje pieknie wykonanego i oblatanego modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Co nowego: Funtana wciąż lata, ma się świetnie, nie ubiła jeszcze żadnego kreta! A.! Gotowa do lotu waży 410g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Trzeba odświeżyć ten temat Swoją drogą, kiedyś więcej się pisało na forum. A teraz ? gdzieś na początku roku zacząłem robić funtane. Nie wiele zrobiłem. Z tego co pamiętam stateczniki i kadłub w połowie. Chcę zrobić model na bez stresowe polatanie przed blokiem. Funtany mi się bardzo podobają, a szczególnie takie malowanie: Okleję model taśmami pakowymi. Kadłub jest z depronu 3mm. Skrzydło wytnę ze styro profil pewnie coś z rodziny NACA. Wyposażenie jakie chce wsadzić (dodam że potrzebuje wielkiego nadmiaru mocy :twisted: ) Silnik 1200g ciągu : http://abc-rc.pl/p/118/2097/-silnik-emax-bl2220-10-kv930-302w-silniki-bezszczotkowe-silniki-elektryczne.html Regulator jakiś prosty 30a Serwa jakieś 9g pakiet 900mah 3s kingmax i rhino 1050 mah 3s. Postępy - niebawem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Wysłałem Ci na mail szkic mojego skrzydła z interesującymi Cię profilami, dopasujesz tylko wielkość skrzydła i masz gotowce do cięcia na ploterze do styro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Dziękuje bardzo! Bardzo mi pan ułatwił sprawę z tym ! Jeszcze raz dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Budowę modelu zaczynam kompletnie od końca. A to wszystko z braku czasu... Zamówiłem pare rzeczy w abc-rc do funtany. Na skrzydle będzie jedno serwo. Silnik jednak lżejszy o ciągu 900g.Myślę że model będzie warzył kolo 400-500 więc zapas mocy powinien być. Moje zamówienie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Dobra ,ja też będę przymierzał się do budowy tej funtany,więc mam pare pytań,zwłaszcza ,że nigdy nie miałem modelu do 'fikołkowego' latania , o profilu deski Mam już u siebie modelik,a wlasciwie częsci do jego złożenia ,od Osy.Całość składa się z bialego depronu 6mm ,oraz różni sie od Waszych funtan tym,że skrzydło ,to jedna warstwa depronu 6 mm,z wklejoną rurką węglową fi 6mm A więc mam kilka pytań ,bo nie za bardzo się orientuję ,jak powinno wyjść z wagą ,oraz moca silnika ,aby dobrze latał,bo ja do tej pory to tylko trenerki,szybowce no i aero speed 400 A więc modelu nie planuję oklejać narazie ,więc nie powinien wyjść ciężko. Jako silnik ,mam e-max cf 2822 ,oraz 3 serwa jakies 9g. 1 na lotki i 2 na stery I tutaj własnie mam do Was pytanie ,jaki pakiet dał by mi możliwość zabawy tym modelem,na tym silniku ?Najlepiej,jak by to był 2s ,bo mam uszkodzona ladowarke i łąduję narazie taką starą do 2s tylko. Mój pakiet ,jaki mam narazie ,to turnigy 2s 1800 mah,ale wiem,że raczej będzie za cięzki,co myślicie ,aby kupić sobie np jeszcze 2 pakiety 900 mah ?latało by to jako z tą wagą ?Podam tylko,że o ile się nie mylę ,to gotowe elementy z depronu ważą ok 90-100 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Jeżeli model ma latać jak trenerek do 2s będzie od biedy. Natomiast jeśli chcesz bardziej poświrować to bez akumulatora 3s się nie obejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Coś tam się ruszyło. Widać jakie skrzydło będzie wielkie. Znaczną jego część zajmuje to funtatnowo-katanowy trójkąt przy kadłubie. Może w przyszłym tygodniu będą nowe foty.Kadłub jeszcze nie szlifowany. Na całość pójdzie taśma pakowa, albo malowanie-zobaczę jaka waga pustego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Cześć, trochę porobiłem. Klapka na górze jeszcze nie dopasowana Będzie ona na magnesy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Łukasz, gdybyś chciał robić skrzydło na bazie depronowych żeberek to podrzucę Ci plany od mojej funtany. W razie czego to link w moim podpisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Dziękuje, ale zdecyduje się na skrzydło styropianowe, Znalazłem dość lekki i twardy styropian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Ok, coś mi się wydaje że kompletny płat będziesz musiał zrobić z 5 części : po dwie na połówki i jeden na centropłat. W razie potrzeby moge Ci to wyrysować w CAD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Cześć! Zrobiłem mocowanie: -klapki na magnesy -Wyciołąłem miejsce na serwa SK i SW -Wyciąłem statecznik pionowy (i wkleiłem), i ster kierunku, -Wyciąłem już bardziej na szybko statecznik poziomy i wkleiłem pręt węglowy, Statecznik poziomy jeszcze nie oklejony Statecznik poziomy włożony tylko do zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.