upgrayedd Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Czas najwyższy wybrać szkołę średnią, lecz w ogóle nie wiem, co chciałbym robić. Więc może jakiś zawód, który sobie wybraliście mi styknie. Albo doradźcie mi mi technikum, w którym uczą na zawód: mechanika lotniczy. Z góry dzięki. Wiem, że trochę nie składniowo to napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ybami Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Może technikum elektroniczne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 No ja akurat posłem do technikum elektronicznego i w sumie to nie żałuje wyboru . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 masz 2 opcje: ogólniak z profilem mat-fiz i potem idziesz na dobrą polibudę technikum elektroniczne/mechatroniczne itp, potem też na polibudę ale trudniej Ci będzie jak jesteś zdolniacha to i po technikum sobie z matmą i fizą poradzisz, jak taki średniawy to możesz mieć problemy [a może to tylko u mnie w rejonie taki denny poziom matmy w technikach, o fizie to w ogóle nie ma co wspominać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Generalnie technika mechaniczne bardzo pomagają potem na politechnice. Pierwszy rok to powtórka technikum. Jezeli z matematyką nie masz problemów to polecam technikum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Miałem 5 lekcji o soczewkach, każda była taka sama a na dodatek była to powtórka z gimnazjum ... Nic tylko zostać nauczycielem fizyki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HuGuSiK23 Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Ja wybrałem technikum, na kierunek awionik lotniczy, mialem jeszcze opcję by pójść na profil mechanik lotniczy. Myślę, że swojej decyzji nie będę żałował Czy może ktoś z naszego forum również poszedł na ten kierunek? Później może Politechnika Rzeszowska na lotnictwo albo szkoła w Dęblinie Pozdrawiam PS: To technikum jest w Rzeszowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 technikum elektroniczne/mechatroniczne itp, potem też na polibudę ale trudniej Ci będzie Oj uwierz że ludzie po technikum zaginają ludzi po liceum na studiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Rafal B., ma rację - technikum uczy praktyki a praktyka to praktyczne zastosowanie teorii .. temat można by rozwijać z przykładami ale po co każdy sobie wybierze co lubi ja poszedł bym do szkoły specjalnej :wink: i teraz spokojnie brał rentę siedział na ławce przed blokiem i wciągał sobie napoje "chłodzące" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 zależy gdzie jaki poziom.. ja poszedłem do LO do klasy matematyczno-informatycznej .. Przedmioty z rozszerzonym programem nauczania: matematyka, fizyka i astronomia, informatyka :] mam nadzieję że sobie poradzę, bo zdecydowanie ze wszystkich przedmiotów najlepiej mi z matematyką idzie to tylko takie profile w grę wchodziły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 ja wybralem Liceum ogólnokształcące profil mat-fiz ale przyjeli mnie na mat-inf :/ mysle ze po tym dostane sie na dobrą polibude Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 u mnie w lo jest klasa mat-inf i mat-fiz , plany lekcji są takie same.. w inf tez mam rozszerzoną fizykę od mat-fiz różni się tym, że mam jeszcze rozszerzoną infe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 ja tak samo tylko ze mam jeszcze rozszerzona chemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Sam już nie nie wiem. Chyba najlepszym wyjściem będzie pójść do ogólniaka na profil mat-fiz-geografia i później na politechnikę :roll: . utopia, wiesz, że pewien wędkarz zrobił identycznie... i jakoś na biednego nie wygląda: prenumerata "Wędkarstwo: moje hobby", prenumerata WW, wykupione jakieś pozwolenie na jakimś stawie karpiowym, ogólnie bardzo dobry sprzęt i na wyżywienie mu starcza ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Ja mam jeszcze rok ale chcę pójść do technikum na teleinformatykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Ja poszedłem na mechanika lotniczego, czytałem że bo technikum nie jest w cale trudniej na polibudzie niż po liceum a tak będę maił zawód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 czytałem że bo technikum nie jest w cale trudniej na polibudzie niż po liceum wszystko zależy od Ciebie! jeśli zestawisz 2 identyczne osoby tu i tu to będzie jednak trudniej. Technikum ma mniejszy zakres materiału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Technikum ma mniejszy zakres materiału W liceum miałeś Mechanikę, PKM, Technologię, Automatykę? Więc nie bardzo wiem czym się przejawia mniejszy zakres materiału w technikum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Grzechu tylko dziwne jest to, że coraz mniej osób idzie do liceum tylko do technikum klasy są przepełnione itp. Przynajmniej u mnie. Poza tym to w technikum masz to samo tylko ze + 1 rok więcej na zdobycie zawodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Technikum ma mniejszy zakres materiału W liceum miałeś Mechanikę, PKM, Technologię, Automatykę? Więc nie bardzo wiem czym się przejawia mniejszy zakres materiału w technikum. tzn źle się wyraziłem, chodziło mi o poziom matmy i fizy, przynajmniej u mnie tak jest, to czego uczą kolegów technikach uznałem za śmieszne. ALE może tylko trafiłem w takie kilka szkół... Kalin, popatrz też matury tej szkoły, nie sądzę by większość rozszerzoną zdawała z dobrym wynikiem? A może to ja trafiłem do takiego ogólniaka (zresztą w miasteczku wyboru nie miałem :rotfl: ), że 11/11 osób zdających zdaje fizykę rozszerzoną i średnia to ponad 70% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.