sushi15 Opublikowano 26 Marca 2007 Opublikowano 26 Marca 2007 kolejne moje glupie pytanie co sadzicie http://allegro.pl/item179436549_walkera_4.html chcialbym kupic pierwsza aparature i nie wiem czy ta jest dobra
Tomek Opublikowano 26 Marca 2007 Opublikowano 26 Marca 2007 Bardzo dobra! A nawet wyśmienita do ..... zabawkowych helikopterków :twisted:
Artur Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 to zabawka nie nadaje sie do powazniejszych zastosowan
Adam P. Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 a co jest w niej zlego? brak komputera, zasieg, malo kanalow, niekompatybilnosc z niektorymi odbiornikami?
czaja18 Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 a co jest w niej zlego? brak komputera, zasieg, malo kanalow, niekompatybilnosc z niektorymi odbiornikami? Właśnie to wszystko co wymieniłeś
tomson Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 Ja właśnie "zaraziłem" mojego brata lataniem i pomału kompletujemy to i owo Jeśli chodzi o aparaturę to musiał to być najtańszy zestaw z powodu bardzo niskiego budżetu, wybór padł na Zebrę "Hiteca" Ja jak zaczynałem to też chciałem tą Zebrę kupić ale naszczęście @motyl mnie mocno odciągał od tego zakupu i dzisiaj mam Flesha 5 Chwała mu za to !!! mimo że jeszcze niespałciłem długów Teraz mam porównanie co znaczy aparatura bez komputera, i tych wszystkich dodatkowych funkcji Latać się tym da oczywiście ale pewne ustawienia trzeba robić "sprzętowo" a nie "softowo" Dzisiaj wziąłem brata na kabel aby pouczyć go latać moim RWD i nawet mu nieźle szło ale odczuwał zbyt nerwowy ster wysokości. Ja natomiast miałem u siebie zredukowane wychylenie do 50% i moje latanie było spokojniejsze Dobra rada: 1 Znajdź sobie na forum jedną z doświadczonych osób która będzie twoim Guru i poprostu zauwaj jej bezgranicznie 2 Następnie poszukajcie 2-3 aparatury "pełnowartościowe" w necie i omówcie między sobą ich zalety i ewentualne wady (wysoka cena) Wybierzesz jedną z nich i to będzie twoja aparatura Jeżeli rzucasz chasło co kupić, każdy z forumowiczów coś ci zaproponuje i każdy będzie miał rację a ty nadal nie będziesz wiedział co kupić Sam na sobie miałem przykład jak pojechałem z @Motylem na lotnisko gdzie było kilku modelarzy i zaczął się temat moich zakupów co i za ile. Zaczeli sypać mi propozycje aparatury za 1000 i więcej zł Że samolot z Depronu to się nie nadaje na zewnątrz tylko na halę Że ładowarka to tylko Shark10 za 230zł (ja swoją zrobiłem za 10zł) i parę innych rad modelarzy którzy latają samolotami gdzie jedno serwo kosztuje pewnie tyle co mój cały samolot z aparaturą Olałem to i słuchałem dalej swojego Guru :wink: Czuje że wyszedłem na tym dobrze a raczej bardzo dobrze Trzeba zjeść to kwaśne jabłko którym są podstawowe początkowe koszty modelarstwa RC
arti61 Opublikowano 27 Marca 2007 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgadzam się z tomsonem w 100% a jabłuszko-cytrynka wygląda baaardzo apetycznie
Bartek2220 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 hehe podzielam zdanie Tomsona Swoją drogą co byście wybral Graupnera MX12 Eclipsa 7 czy Optica 6?
krykiet Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 to juz sa lepsze propozycje. mysle ze ja z tych wybralbym albo ecilpsa albo mx12
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.