Gość Anonymous Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Witam! Niedawno oblatałem model TRAVEL AIR z silnikiem OS46 ax. Wszystko jest ok ale zastanawiam się nad wmontowaniem silnika ASP FS61AR. Silnik ten jest słabszy od Os-a ale można zamontować większe sprawniejsze śmigło. Czy mniejsz moc będzie w takim układzie odczuwalna? Napiszcie swoje za i przeciw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Jedyne co będzie odczuwalne to miły dżwięk dla ucha. I na tym koniec plusów dodatnich. Następnym zaobserwowanym czynnikiem będzie mniejsze zużycie paliwa - może nieistotne ale zawsze coś. Kolejny plus to o wiele mniej resztek (nie)spaloneg oleju na modelu. dopiero zobaczysz co znaczy czysty model :rotfl: Ja to wszystko przeżyłem gdy w modelu o rozp ponad 160cm i wadze 2,5kg zamieniłem OS 46 LA własnie na ASP FS 61. Jednak co do wielkości śmigła to az takiej różnicy nie było - 12,25' zamieniłem na 13'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.