Łukasz K. Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Witam zamierzam zrobić wicherka 10.chcialbym wlozyc do niego spaline,czy zmieszcze sie w 200 zl?chodzi mi o caly naped (oprocz serw).Jak tak to jaki silnik najlepiej uzywane,mysle ze okolo 2,5ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 0,8cm :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 wlanie przed chwila czytalem i zobaczylem ze 0.8;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Silniczek Cox Baby Bee 0,8ccm-cena na allegro około 60-75zł-idealny do lekko wykonanego wicherka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Ja jednak proponowałbym nowego ASP 0.8cm3 :wink: A najlepiej to silnik elektryczny i pokrycie japonką :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Silnik 2,5 powinien być w Wicherku 25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 dzieki za odp:D ertman wiem ze najlepiej elektryka nawet mam wyposazenie ale chce pierwsza spalinuwe ;]a ztym 200 zl to sie zmieszcze ?co jeszcze trzeba do takiego silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Silnik, zbiornik, przewody paliwowe, strzykawka, żarka to minimum Rozrusznik, akumulator żelowy, pompka paliwa, panel [żarka z regulacją prądu, zasilanie rozrusznika i pompki], skrzynka startowa, stojak do modelu wersja zaawansowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 a dacie jakies linki i z tym 200 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 fajne silniki widziałem w www.modele.sklep.pl paliwo też tam możesz kupic i reszte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Nie podam specjalnie, wszystko dostaniesz w modele.sklep.pl :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekRC Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Silnik 2,5 powinien być w Wicherku 25 Ja do Wicherka 25 będę montował silnik 6,5 Thunder Tigre . Niestety innego nie posiadam , zobaczymy jak to będzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Normalnie, tyle ze nie przesadzaj z rozpedzaniem modelu, na połowie gazu powinien bez najmniejszych problemów leciec z predkoscią "przelotowa" ... Na pełnym gazie może cie się rozpaść od drgań i prędkości :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekRC Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 dzięki ertman_176 Na 1/3 powinien spokojnie lecieć . Chyba będę miał problem z wyważeniem , czy mogę zastosować pakiet Li pol 3s i regulator ?? Takim pakietem powinienem go spokojnie wyważyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Lipo mogą być chociaż Nimh o pojemności co najmniej 1300mAh to do spaliny troszeczkę lepszy wybór.Jeśli chcesz latać na lipo musisz zaopatrzyć się w dobry BEC o wydajności co najmniej 3-4A.Zawsze możesz serwa zamontować w ogonie-krótkie popychacze=pewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Silniczek Cox Baby Bee 0,8ccm-cena na allegro około 60-75zł-idealny do lekko wykonanego wicherka Nie wydaje się kolegom że 0,8 ccm do Wicherka RC to trochę za mało(tyle ma być do wer.swobodnie latającej) z tym silniczkiem na pewno nie wystartuje samodzielnie z trawy i będzie miał problem z lataniem pod wiatr.Ja bym mimo wszystko wsadził 2.5 ccm zrobił niedzielony płat mocowany na gumy z mniejszym wzniosem i dorobił lotki.Wtedy miałbym małego trenerka który by latał przyzwoicie i startował z trawy a nie z ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 tzn prosty plat tak? a nie pod katem 10 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Nie nie całkowicie prosty.Tylko z mniejszym wzniosem tak ok 2-3 stopnie by lotki działały poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 a wogole jak zrobic ten kat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=9684 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.