PawełM Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Muszę poprawić - silnik i serwa nie działały. ZERO prądu. A model kręcił beczki wytracając poprzednio zyskaną prędkość. Gdy była już mała, przepadł i złożył się w kora majestatycznie waląc w ziemię. Ewidentne przegrzanie zwłaszcza że potem działał normalnie. Szukam pomysłu na lepsze chłodzenie uwzględniając zerową praktycznie przestrzeń na ewentualny radiator... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Muszę poprawić - silnik i serwa nie działały. ZERO prądu.....Ewidentne przegrzanie zwłaszcza że potem działał normalnie. A to zmienia postac zeczy i przyczyna podana przez kolege Lemko jest rownie prawdopodobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dp Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Na 200% regulator odciął zasilanie odbiornika. Miałem dwa regulatory tej firmy i rozsmarowałem przez nie dwa modele (Whistler-pylon, ASW-28-elektroszybowiec). W obu przypadkach ten sam motyw - pełna moc model staruje, osiąga pułap kilku metrów i echo, zero reakcji na stery, odcinał zawsze przy pracującym silniku, podczas wznoszenia. Oczywiście rezultatów można się domyślić, model wpada w objęcia matuli ziemi. Gdy podchodziłem do modelu regulator "pikał" jakby przed chwilą zostało podłączone zasilanie. Nie stosuję już tych regulatorów, stosuję Dynam i Dualsky, zero problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zawiasy na taśmę do pylona to dobre i serwa hs55 to jak latające V2 które nie wiadomo gdzie przypierniczy :mrgreen: Serwa trza było jeszcze wkleić na ślinę. Taki duży Chłopak i tyle błędów , ale na błędach się uczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.